El PSC s'oposa a l'increment de tècnics de confiança que proposa el govern de Ballart

El portaveu socialista també ha anunciat que s'oposaran les mocions de Cs i la de JxTerrassa que demana penjar la pancarta per la llibertat dels presos polítics

Alfredo Vega a la roda de premsa del PSC.
Alfredo Vega a la roda de premsa del PSC. | Anna Mira
18 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:58h
El PSC de Terrassa votarà en contra del dictamen que modifica els llocs de treball de l'Ajuntament per incloure tres càrrecs tècnics de confiança més al govern de Tot per Terrassa i ERC-MES. El portaveu socialista, Alfredo Vega, ho ha explicat aquest dijous en una roda de premsa on ha especificat que es tracta d'un "s'està muntant una estructura sense tenir en compte el seu cost". Pels socialistes, les dos directors d'àrea que es contractaran per la tinença d'alcaldia de Territori i Sostenibilitat i Promoció Econòmica, l'única que cosa que fan és "duplicar les responsabilitats".

Segons Vega, un govern amb majoria absoluta on hi ha catorze regidors amb responsabilitats a banda de la coordinació de l'alcalde, és suficient per tirar endavant la ciutat. "És evident que l'Ajuntament funcionarà millor amb més personal, però a quin cost", s'ha preguntat l'exalcalde de la ciutat. "L'estructura política hauria de tenir capacitat suficient de coordinació", ha apuntat, en relació a la contractació del coordinador general que també s'aprovarà al ple de demà.

Vega ha recordat que aquestes tres noves persones signifiquen uns 300.000 euros anuals més que segons els socialistes s'haurien d'invertir en altres qüestions com polítiques socials. Per això els set regidors del PSC votaran en contra d'aquest punt.

També ho faran en contra de la proposta de resolució presentada pel Grup municipal de Ciutadans, sobre els fets de l’Escola Font de l’Alba perquè consideren que "cal esperar a que es pronunciï la justícia", ha afirmat Vega. Tampoc donaran suport en el punt de la proposta de resolució de Junts per Terrassa on es demana penjar la pancarta per la llibertat dels presos polítics i exiliats al balcó de l'Ajuntament. Vega ha recordat que la decisió final és de l'alcalde i que els edificis municipals han de mantenir la neutralitat.

Per altra banda, el PSC no posarà pals a les rodes a les partides de 2,5 milions d'euros que s'aprovaran per tirar endavant 35 projectes de millora a la ciutat.

Es tracten d'inversions financerament sostenibles que el Consistori aprovarà per executar entre el 2019 i el 2020. En aquest sentit, Vega ha asseverat que malgrat ells haurien "posat l'accent en altres prioritats", els projectes que tiraran endavant són millores necessàries per la ciutadania.