Els terrassencs presenten 136 propostes d’inversions als districtes

Una comissió tècnica estudiarà la viabilitat de les propostes i en calcularà el cost

Cruïlla on es construirà la nova biblioteca del Districte 5 de Terrassa.
Cruïlla on es construirà la nova biblioteca del Districte 5 de Terrassa. | GSV
Redacció
18 de juliol del 2019
Les entitats i la ciutadania de Terrassa ha presentat enguany un total de 136 propostes al procés de participació a les inversions als districtes. Divendres passat va finalitzar el termini de presentació de propostes i, a partir d’aquesta setmana, una comissió tècnica estudiarà la viabilitat de les propostes i calcularà el cost de les propostes que compleixin els requisits establerts.

Segons les bases del procés, les propostes a presentar no poden excedir el marc territorial del districte, han de ser actuacions de competència municipal, no poden ser contràries als plans municipals o la normativa vigent, han de ser tècnicament viables i no poden comportar
contribucions especials (aportacions econòmiques per part de particulars).

Del 27 de maig al 12 de juliol, les persones majors de 16 anys empadronades a la ciutat i les entitats enregistrades al Registre Municipal d’Entitats i Associacions de la Ciutat han pogut presentar un màxim de dues propostes cadascuna, a través de la plataforma "Participa a Terrassa".

Els districtes on s’han registrat més propostes han estat el D5 (26 propostes) i el D7 (25). Al D4 i al D6 s’han recollit 22 propostes a cadascun, mentre que al D1 han estat 16, i al D2, sis
propostes.


Amb aquesta nova edició del procés de participació als districtes, l’Ajuntament de Terrassa vol que la ciutadania i les entitats puguin proposar actuacions al territori. Aquest procés se suma al que cada any es porta a terme per a decidir les accions de dinamització comunitària, en que cada districte decideix com invertir 10.000 euros en activitats que enforteixin el teixit associatiu i fomentin la vida en comú.