El ple municipal d'aquest divendres decidirà si penja o no la pancarta per la llibertat dels presos polítics

JxTerrassa ha presentat una proposta de resolució amb la demanda

Pancarta de suport als presos durant el judici de l'1-O.
Pancarta de suport als presos durant el judici de l'1-O. | Anna Mira
Redacció
15 de juliol del 2019
"La democràcia no es jutja". Aquest és el text de la pancarta que JxTerrassa demanarà que es pengi al balcó de l'Ajuntament. El partit ha presentat una proposta de resolució que es debatrà al primer ple municipal ordinari del mandat, aquest divendres 19 de juliol. El posicionament dels membres del nou govern local -de TxT i ERC-MES- serà clau perquè la proposta tiri o no endavant. Segurament serà la primera de les votacions on es veurà la tendència de cada un dels membres de Tot per Terrassa que segons els seus estatuts, tenen llibertat de vot amb les qüestions supramunicipals.

Els dos regidors de JxTerrassa a l'ajuntament comptaran amb els cinc suports d'ERC-MES i caldrà veure si també tindran els de TxT. De fet, a l'acte de presentació de l'acord de govern, els líders dels dos partits ja van anunciar que la decisió de penjar o no la pancarta hauria de prendre's al ple municipal. En concret, Isaac Albert (ERC-MES) va reiterar que "no volem fer que ningú sigui independentista igual que nosaltres no deixarem de ser-ho".

La proposta de resolució també contempla donar suport, escalf i acompanyament als dirigents polítics i socials que han estat jutjats, exigir la seva immediata llibertat, o fer una crida a la ciutadania per respondre de manera pacífica.