Sarsa Terrassa centralitza els serveis de sis marques en un sol centre d'automoció de 21.000 m2

El president de la Generalitat insisteix que "els debats apocalíptics no ens facin sortir de la realitat d'un país en marxa disposat a afrontar qualsevol repte"

El president de la Generalitat, Quim Torra, a la inaugruació del centre d'automoció Sarsa de Terrassa.
El president de la Generalitat, Quim Torra, a la inaugruació del centre d'automoció Sarsa de Terrassa. | Anna Mira
11 de juliol del 2019
Actualitzat a les 19:24h
Terrassa ha inaugurat aquest dimecres al vespre un nou centre d'automoció del Grup Volkswagen que aglutina totes les seves marques, fins ara dispersades per la ciutat, en un sol espai. En un acte amenitzat per l'Orquestra Simfònica del Vallès, el President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, ha insistit en què Catalunya és "un país en marxa, un país a punt que necessita que expliquem que l'economia va bé".

Torra ha assegurat que la inauguració d'aquest nou espai al Vallès representa el bon moment que viu l'economia catalana que els últims cinc anys ha crescut de manera consecutiva, ha recordat el president català.

Acompanyat del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, Torra ha asseverat que el sector de l'automòbil "és vital per Catalunya" i s'ha compromès en involucrar-se en aquest sector estratègic.

El nou centre d'automoció de la ciutat agrupa les sis marques del Grup Volkswagen a Terrassa: Audi, Volkswagen, Seat, Skoda, Cupra i Volkswagen Comercial. Un total de quatre naus conformen el nou centre de 21.200 m2 al polígon de Santa Margarida de Terrassa. Situat entre els carrers Cinca i Jiloca, el centre vol oferir un servei de major qualitat i més eficient. Hi treballaran un centenar de persones i té espai per a 300 vehicles exposats.

A quatre anys del centenari de l'empresa que va iniciar l'any 1923, el president de Moventia, Miquel Martí, ha assegurat que "ens sentim orgullosos de representar marques que tenen la seva seu a Catalunya".

Davant assegurat que la situació disjuntiva del sector de l'automòbil, Martí ha explicat que les instal·lacions a l'entrada de Terrassa estan dissenyades exclusivament pel vehicle privat. "Tots els models de mobilitat són compatibles i complementaris entre ells".

El sector de l'automòbil a Catalunya representa un 10% del PIB i uns 150.000 treballadors. En aquest sentit el president de Moventia ha demanat a la Generalitat que segueixi preservant el teixit empresarial de l'empresa familiar. Martí ha recordat que ell representa la tercera generació d'una empresa que s'ha anat adaptant als temps.

En aquest sentit, Torra ha manifestat la importància del teixit empresarial català basat en sagues familiars "que han sabut preservar el llegat, amb ambició de futur i un respecte enorme cap a les seves arrels".

Centre referent al Vallès Occidental

Actualment Sarsa té 16 instal·lacions repartides entre Sabadell, Sant Cugat, Granollers, Vic, Manresa i Terrassa. El nou centre de Terrassa doncs, es converteix en un pol de referència del Vallès. Per la seva banda, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha posat l'accent en "la bona notícia" que representa per la ciutat la inauguració del nou centre d'automoció i del "bon moment econòmic que viu la ciutat" . "Volem ser socis de bones empreses", ha dit Ballart qui també ha insistit en el fet que "cal que hi hagi empresaris amb empenta i solvència per innovar". Les instal·lacions ofereixen els serveis de venda i postvenda de les marques líders del grup. El nou centre preveu vendre més de 3.000 cotxes i atendre a més de 21.000 clients l'any.
 

El president de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, a la inaugruació del centre d'automoció Sarsa de Terrassa. Foto: Anna Mira


Ballart també s'ha compromès a estar al costat "dels projectes que aposten per noves bases de desenvolupament econòmic" i ha assegurat que "Terrassa és una ciutat que mira cap al futur i es planteja reptes ambiciosos per millorar el benestar de les persones".

L'edifici a més, és sostenible mediambientalment, ja que aprofita la llum natural. Les persianes també permeten la regulació de la llum amb sensors crepusculars que s'adapten en funció de la llum que hi ha. També compta amb vidres amb control solar i il·luminació automàtica amb sensors de presència per evitar l'ús de llum artificial. A tocar hi ha les naus de Mercedes i Smart al Darrere, d'aquí a un temps Renault i Dacia.

El nou centre treballa amb metodologies de treball digitalitzades, la incorporació d'eines innovadores per millorar en l'eficiència. També compten amb un nou sistema de rentat de vehicles amb osmosi.
 

Foto de família a la inaugruació de Sarsa Terrassa. Foto: ACN