​El Govern estudia la viabilitat de convertir el CAR en un centre de tecnificació d'esports d'hivern

El projecte està vinculat a la candidatura Barcelona – Pirineus 2030 i contempla la construcció d'un pavelló de gel i una pista d'arrencada per "bobsleigh" i "skeleton"

El CAR de Sant Cugat
El CAR de Sant Cugat | ACN
Redacció
12 de juliol del 2019
El Govern vol convertir el Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès en un espai de tecnificació d'esports d'hivern. Així ho ha explicat el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, que ha remarcat que es tracta d'un projecte que està estretament vinculat amb la candidatura pels Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona – Pirineus 2030.

Contempla la construcció de diverses infraestructures per preparar futurs medallistes catalans com ara una pista de gel coberta, un circuit d'esquí de rodes, o una pista d'arrencada per les modalitats de bobsleigh i skeleton. Tot plegat s'emmarca també en el Pla Estratègic del CAR que s'ha aprovat aquest dimarts.

El CAR de Sant Cugat del Vallès va néixer l'any 1992 amb l'objectiu de preparar els esportistes catalans i de l'Estat per als Jocs Olímpics. Ara, 27 anys després, el Govern veu en els Jocs Olímpics d'Hivern 2030 l'oportunitat per ampliar aquesta instal·lació i convertir-la també en un referent per als esports d'hivern. "Volem incorporar-hi totes les infraestructures necessàries per preparar futurs medallistes catalans pels esports d'hivern", ha explicat Gerard Figueras, secretari general de l'Esport. 

En aquest sentit ha detallat que la previsió és construir una pista de gel coberta en una zona en desús del centre o en el pavelló on actualment es torben les pistes de tenis cobertes. A banda, també s'habilitaria una pista d'arrencada per bobsleigh i skeleton a l'aire lliure i un circuit d'esquí de rodes. A més, també es faria una zona de salts a l'aire lliure per esports com el surf de neu i l'equí artístic amb tres trampolins de diferents inclinacions més un fossar de cubs d'escuma. 

Aquest projecte forma part del Pla Estratègic del CAR que s'ha aprovat aquest dimarts. Tot i que ara per ara no s'ha fixat el pressupost necessari per tirar-lo endavant, Figueras ha assegurat que seria una inversió "el més continguda possible" aprofitant al màxim la infraestructura actual i pensant en el llegat de després dels Jocs Olímpics. 

En aquesta línia ha assegurat que tot i que la possibilitat que la candidatura Pirineus – Barcelona resulti guanyadora facilitaria que aquest projecte esdevingués una realitat, "una cosa no està estrictament lligada amb l'altra". 

Disposats a escoltar el territori

Figueras s'ha referit a la demanda que entitats com SOS Pirineus han fet per demanar que se celebri una consulta al territori sobre la possible celebració dels Jocs Olímpics d'Hivern a la zona. El secretari general de l'Esport ha assegurat que l'executiu català està "absolutament obert" a escoltar la veu d'aquest territori i ha considerat que aquest esdeveniment "és una oportunitat sobretot pels territoris de muntanya per desenvolupar una activitat econòmica sostenible i respectuosa amb el medi ambient a través de l'esport", ha comentat.

Per altra banda, ha considerat que la candidatura de Pirineus – Barcelona 2030 hauria "d'anar de la mà" de la possible candidatura de Madrid 2032. "Si posem en comú tota l'experiència de Pirineus - Barcelona i ho fem confluir en una estratègia compartida pel que fa al calendari tenim opcions que sigui l'aposta guanyadora tant per Madrid com per Barcelona", ha apuntat.