El Banc de Sang fa una crida per augmentar les donacions de cara a l'estiu

Ha posat en marxa una campanya on els donants s'emporten un meló

Campanya de donació de sang.
Campanya de donació de sang.
Redacció
12 de juliol del 2019
El Banc de Sang i Teixits de Terrassa ha posat en marxa una nova campanya de donacions de cara a l'estiu, un dels períodes més crítics de reserves de sang. En aquest cas, tots els donants que vinguin entre el 2 i el 31 de juliol seran obsequiats amb un meló, gentilesa de Supermercats Condis.

La crida del Banc de Sang es fa perquè es doni sang abans de marxar de vacances, ja que mantenir les reserves és més difícil al haver un canvi d’hàbits, però les necessitats dels hospitals són les mateixes.

Cal recodar que si es viatja fora d’Europa, el temps d’espera per poder tornar a donar és entre 1 i 6 mesos.

També se segueix buscant donants que tinguin entre 18 i 40 anys i estiguin disposats a inscriure’s al REDMO (Registre de Donants de Medul·la Òssia). El procediment és senzill: aprofitant la donació de sang, s’obté un tub més com a mostra de sang, per determinar la compatibilitat amb possibles receptors (la probabilitat és de 4/10.000). En cas que es trobés un receptor, s’avisaria al donant per comprovar el seu estat de salut i procedir a l’extracció de les cèl·lules mare.

El Banc de Sang espera que durant els propers dies totes les lliteres de les unitats mòbils i dels hospitals on s’hi pot donar sang estiguin plenes de donants. L’objectiu és omplir les neveres per poder fer front a les necessitats que hi haurà durant els mesos d’estiu, una època en què les donacions baixen habitualment al voltant d’un 30% pel canvi d’hàbits de la ciutadania.

Cada dia calen entre 800 i 1.000 donacions per atendre les necessitats dels malalts ingressats a clíniques i hospitals, també durant els mesos d’estiu. El 30% de les donacions es fa servir per a accidents, com els de trànsit. Per això és important tenir reserves suficients en períodes com l’estiu.