Col·lectius feministes de Terrassa, molestos pel manifest de suport a la menor violada en grup a Manresa

Consideren "inadmisible" posar èmfasi en detalls concrets, íntims i explícits de qualsevol agressió a col·lectius minoritzats

Concentració de suport a la menor violada a Manresa.
Concentració de suport a la menor violada a Manresa. | @PepForn
Redacció
09 de juliol del 2019
Actualitzat a les 12:05h
Els col·lectius feministes del Comitè de Vaga Feminista de Terrassa han fet públic un comunicat on expressen el seu malestar pel manifest llegit durant l'acte de concentració de dilluns en suport a la menor violada en grup a Manresa. Segons aquests col·lectius, consideren "inadmissible i violent" posar èmfasi en detalls concrets, íntims i explícits de qualsevol agressió a col·lectius minoritzats.

En el text també insisteixen en el fet que la visió centrada en els detalls morbosos no "contribueix a poder fer una anàlisi profunda de perquè es continua perpetuant la violència contra les dones". "Parlar oberta i públicament d’episodis que han estat traumàtics per moltes dones poden desencadenar regressions a les víctimes i episodis d’ansietat postraumàtica", asseguren i tota dona qui ha patit una violació "té dret a la seva intimitat".

El text està signat pels col·lectius feministes integrants del Comitè de Vaga Feminista de Terrassa que són: La Guerrilla dels Cossos, Rudes Rebels, Quart Creixent, Entre Totes-CUP, Arran Terrassa i el Sindicat d'Activitats Diverses de CGT.

Poc després que el Tribunal Suprem hagi condemnat els membres del grup conegut com la Manada a 15 anys de presó per un delicte de violació, l'Ajuntament recorda que el cas de Manresa té una clara similitud amb aquest, però amb l'agreujant que la víctima era una menor. Per això sol·licita que la fiscalia qualifiqui els fets com a agressió sexual amb intimidació, i no com a abús.

En una societat encara patriarcal i masclista, l'Ajuntament de Manresa i el Consell Municipal de la Dona, conjuntament amb entitats i ciutadania, manifesten la seva voluntat de "seguir  treballant de manera decidida a favor de la igualtat i per eradicar la xacra de la violència de gènere, denunciant qualsevol situació de violència o discriminació envers les dones, i donant suport a les dones que encara en són víctimes i les seves famílies. La igualtat i la llibertat de totes les persones són valors fonamentals i Manresa, com a ciutat compromesa amb aquests principis, seguirà treballant per construir una societat de dones i homes lliures".