El CST reconegut pel tractament de la Malaltia Inflamatòria Intestinal

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) del Consorci Sanitari de Terrassa rep la Certificació d'Excel·lència com a Unitat d'Atenció Integral a pacients amb MII

Imatge del reconeixement del CST.
Imatge del reconeixement del CST. | Cedida
Redacció
06 de juliol del 2019
La Unitat Funcional de la Malaltia Inflamatòria Intestinal (MII) del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) ha rebut la Certificació amb Excel·lència com a Unitat d'Atenció Integral a pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal. Una acreditació que situa el centre sanitari com a hospital de referència i reconeix la qualitat assistencial i investigadora desenvolupada per la Unitat.

Aquest reconeixement sorgeix del Programa de Certificació de les Unitats d'Atenció Integral a pacients amb Malaltia Inflamatòria Intestinal, auditat per Bureau Veritas i desenvolupat i
impulsat pel Grup Espanyol de Treball en Malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa (GETECCU) amb el suport de la biofarmacèutica AbbVie. Aquest programa està considerat el major reconeixement per a aquestes unitats a la seva tasca en l'atenció de l'MII a Espanya, situant les com a referent a nivell regional i internacional.

Per obtenir el reconeixement, ha calgut superar una auditoria externa i independent realitzada per Bureau Veritas, entitat que ha avaluat els 53 indicadors establerts per GETECCU i que preveu tots els aspectes en els quals treballa la unitat, com ara infermeria, cirurgia, protocols d'assistència, recerca, producció científica o formació.

La Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal del Consorci Sanitari de Terrassa, que funciona des de 2016, “té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels pacients, oferint-los una atenció continuada, integral i de qualitat en la gestió de les seves patologies, a cura de professionals -metges i infermeres- amb dedicació exclusiva a aquestes malalties”, expliquen la Dra. Marta Piqueras i el Dr. David Monfort, del Servei de Digestiu del Consorci Sanitari de Terrassa.

“En l'actualitat, la nostra unitat compta amb aproximadament 1.000 pacients registrats que són atesos per un equip multidisciplinari. A nivell d’infermeria, la Sra. Raquel Mena s’encarrega de donar informació sobre la malaltia, assessorar sobre dietes, vacunacions i atén de forma ràpida tots els dubtes telefònics així com correus electrònics”.

Les claus tant per millorar el pronòstic de l'MII com per controlar-ne els símptomes són el
diagnòstic precoç, l'abordatge multidisciplinari i el tractament personalitzat de cadascun dels
pacients, així com el seu monitoratge. “El nostre objectiu és estandarditzar i optimitzar el
tractament d'aquests pacients”, assenyala la Dra. Piqueras. “S'ha demostrat una millor assistència amb un menor cost quan els pacients són atesos per metges especialitzats en la seva MII”, afegeix.