Lleugera pujada del termòmetre

Dia assolellat i molt calorós

Sortida del sol
Sortida del sol | Carme Molist
NacióDigital
03 de juliol del 2019
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimecres hi haurà cel serè o poc ennuvolat pel pas d'algun núvol alt i prim. Malgrat això, a partir de migdia i durant la tarda creixeran nuvolades al Pirineu, Prepirineu i interior del quadrant nord-est, i algun núvol d'evolució diürna a altres punts de muntanya de l'interior del país, que deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat. Independentment hi haurà algun núvol baix al litoral sud de matinada.

A partir de migdia i durant la tarda s'esperen alguns ruixats aïllats a punts del Pirineu i interior del quadrant nord-est, i són possibles al Prepirineu occidental. Seran d'intensitat entre feble i moderada, localment aniran acompanyats de tempesta i és possible que també de calamarsa o pedra. A més, no es descarta que vagin acompanyats de fang. Acumularan quantitats de precipitació minses, localment poc abundants.

La temperatura mínima serà similar o lleugerament superior. Oscil·larà entre 11 i 16 ºC al Pirineu, entre 15 i 20 ºC al Prepirineu, entre 16 i 21 a la depressió Central i al prelitoral, i entre 19 i 24 ºC al litoral. En canvi, la màxima serà similar o lleugerament més alta al litoral i lleugerament superior a la resta. Oscil·larà entre 27 i 32 ºC al litoral, entre 33 i 38 ºC a Ponent i a la Catalunya Central, i entre 31 i 36 ºC a la resta.