FEsta Major 2019

Terrassa ja llueix la bandera oficial de la ciutat

El ple del mes d'abril va fer-la oficial i avui s'estrena als edificis públics de la ciutat

per Anna Mira , Terrassa , 28 de juny de 2019 a les 16:28 |
Bandera oficial de Terrassa onejant a la Torre del Palau. | Aj. Terrassa
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des d'aquest divendres 28 de juny a Terrassa ja oneja la bandera oficial de la ciutat. Després d'aprovar-se la seva oficialització el passat ple municipal del mes d'abril, als edificis públics de la ciutat ja es pot veure la bandera de Terrassa. 

Fins fa poc a Terrassa onejaven diferents versions de la bandera de la ciutat. Malgrat que els colors i els símbols eren semblants o fins i tot els mateixos, la ciutat no tenia una bandera oficial. Enguany l'Ajuntament de Terrassa va posar fi a aquesta situació i el ple del mes d'abril va aprovar una proposta de resolució per determinar la que serà la bandera oficial de la ciutat.


La bandera oficial no és nova però a partir d'ara serà la que representarà la ciutat. El que sí que és oficial a Terrassa des de l'any 1988 és l'escut, que s'integra a la bandera oficial.

Principals característiques de la bandera oficial


El principal tret característic de la bandera oficial de Terrassa és que l'escut del castell està a la banda esquerra, a tocar de l'asta. "La part significativa (la de la ciutat) és la que ha d'estar a prop de l'asta", ha expressat Aguado. Així, a la banda dreta hi haurà la senyera catalana. A més a més, la bandera és apaïsada en proporcions de dos d'alt per tres d'ample. Això vol dir que si la bandera fa tres metres de llarg, n'haurà de fer dos d'ample. Bicolor vertical vermella i groga, amb el castell blanc de l'escut, de porta i finestres negres, d'alçària 3/4 de la del drap i amplària 3/8 de la llargària del mateix drap, al centre de la part vermella; i amb 4 pals de gules a la part groga.

El cost de la unificació de banderes  

L'Ajuntament s'encarregarà de canviar totes les banderes dels edificis municipals i Aguado ha avançat que facilitaran a les entitats i associacions el canvi a les seves seus. El canvi de bandera implica l’adquisició de diversos tipus de banderes per al seu ús en espais municipals i ubicacions.
 
La previsió de l'ajuntament és de 35 banderes en ras de seda, polisat o d’exterior, segons la seva utilització. Els llocs previstos són per a espais interiors del Consistori com el despatx alcalde, la sala de govern, els despatxos regidors, als centres cívics i equipaments municipals o les exteriors de l’Ajuntament i la Torre del Palau. El pressupost aproximat previst és de a 3.500 euros. 

 

Participació