Terrassa commemora el Dia per l'Alliberament LGTBI+

Durant tota la jornada, la bandera irisada lluirà a l'Ajuntament de Terrassa.

Acte Dia per l'Alliberament LGTBI+ a Terrassa.
Acte Dia per l'Alliberament LGTBI+ a Terrassa. | Aj. Terrassa
Redacció
28 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:26h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha assistit aquest migdia a l'acte commemoratiu del Dia per l'Alliberament LGTBI+, que ha tingut lloc al Raval de Montserrat. La regidora de LGTBI+, Jennifer Ramírez, ha obert l'acte, en què ha intervingut també Lluís Rambla, activista històric del moviment i membre de l'Associació LGTB Terrassa. A l'acte han assistit també membres dela Corporació Local.

El Dia per l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Trans* i Bisexuals, anomenat inicialment Dia de l'Orgull, té el seu origen en els fets d'Stonewall Inn, que van tenir lloc el 28 de juny de 1969. Aquell dia, la comunitat LGTBI de Nova York va revoltar-se contra la policia per les batudes i detencions efectuades en un bar d'ambient anomenat Stonewall Inn. Les protestes van acabar amb ferits greus i nombroses detencions. La reacció de suport a les persones agredides va ser l'inici de la creació del Front d'Alliberament Gai.

L'acte d'avui s'emmarca en l’Acord de Junta de Portaveus “per establir un calendari de diades internacionals emmarcades en l'àmbit de la diversitat afectiva, sexual i d'identitat de gènere que es commemorin a l'Ajuntament de Terrassa”. Durant tota la jornada, la bandera irisada lluirà a l'Ajuntament de Terrassa.