La gentrificació, el racisme o el feminisme a la nova temporada del CAET

Tres espectacles del Terrassa Noves Tendències i sis de la programació infantil completen els espectacles de la temporada setembre-desembre 2019

Rosa Boladeras a la presentació de la nova temporada del CAET.
Rosa Boladeras a la presentació de la nova temporada del CAET. | Anna Mira
27 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:11h
La nova temporada del Centre d'Arts Escèniques de Terrassa (CAET) arriba carregat de problemàtiques actuals que pugen a l'escenari per fer reflexionar l'espectador. Un total de quinze propostes que es podran veure a la ciutat vallesana des del setembre i fis el desembre d'enguany i entre les quals hi ha tres espectacles del Terrassa Noves Tendències (TNT) i sis que formen part de la programació infantil. 

La nova regidora de cultura i actriu, Rosa Boladeras, ha afirmat que un dels objectius del mandat en temes culturals és aconseguir més accessibilitat "no només per a les persones amb capacitats diverses sinó també accessibilitat econòmica i territorial". Ho ha dit a la presentació de la nova temporada setembre-desembre 2019, que s'ha fet aquest matí al Teatre Principal de Terrassa. 

Per la seva banda, Gabriel Sicília, tècnic d'arts escèniques en funcions del CAET, ha descrit la nova temporada com uns espectacles de "dramatúrgia contemporània i varietat per arribar a tots els públics". Així, destaca per exemple, "Casa de nines, 20 anys després" de Lucas Hnath; "Abans que es faci fosc", una producció del CAET dirigida per Pep Pla que. Es tracta d'un monòleg íntim d'una astrònoma que vol explicar l'espai a la seva filla, i que alhora és un viatge interior a mesura que es va quedant cega per una malaltia. Està interpretat per la Míriam Iscle, que és la impulsora del text.

"La tendresa", una comèdia traduïda per Joan Lluís Bozzo; "A.K.A", que és un monòleg protagonitzat per l'Albert Salazar, de 23 anys, que interpreta un noi que després de passar unes vivències traumàtiques ens porta a casa seva i ens explica que li va passar amb els 16 anys, és adoptat i suposa problema quan es troba amb una noia. Aquesta obra parla de racisme, immigració, adolescència, primeres relacions amoroses, sexuals, o la relació amb els pares. Finalment, la temporada la tancarà "La reina de la bellesa de Leenane", dirigida per Julio Manrique i "Veus que no veus", un espectacle de pallasses en femení per adults, reivindicatiu i feminista.

Terrassa Noves Tendències

Dins del TNT destaquen tres produccions: "Germinal", on quatre intèrprets en un espai buit creen un nou món amb noves regles, tant pel que fa a la interacció entre persones, o les bases físiques; "Par les temps qui courent...", una producció que es podrà veure al Vapor Gran i que consta de diferents instal·lacions, per a tots els públics on els espectadors es converteixen en viatgers. Les instal·lacions estan unides pel foc i un espai sonor comú, tota una experiència estètica.

Finalment, "Gentry", produïda pel col·lectiu terrassenc de teatre documental i reivindicatiu, Mos Maiorum. Aquest espectacle sobre la gentrificació, el fenomen pel qual l'especulació i la pujada dels lloguers hagin de marxar els veïns, treballa aquesta problemàtica basada en més d'una quarantena d'entrevistes que el col·lectiu a fet a les diferents parts implicades del problema.

Programació familiar

Pel que fa a la programació familiar, hi ha sis espectacles de registres diferents per atraure a tot el públic. "Adéu Peter Pan", un espectacle de titelles; "El vestit POP de l'emperador", una producció gamberra; "Cösmix", que homenatja els teatres i els venedors ambulants; "La princesa en texans" que són contes teatralitzats i "Txema the postman", un espectacle de màgia.