Terrassa acull la Festa d'Estiu del Cinema Català

Se celebra aquest dijous al Parc Audiovisual de Catalunya

Redacció
27 de juny del 2019
El Parc Audiovisual de Catalunya.
El Parc Audiovisual de Catalunya. | YouTube

Avui dijous 27 de juny tindrà lloc la Festa d'Estiu del Cinema Català al Parc Audiovisual de Catalunya. Aquest complex de producció industrial, antic Hospital del Tòrax, ha acollit nombrosos rodatges de pel·lícules catalanes (REC 2, REC 4, Frágiles, El mar o Los Inocentes) i coproduccions internacionals (Mama, The Machinist o Grand Piano). Els seus jardins seran enguany el punt de trobada d'acadèmics, representants institucionals i convidats a la cita estiuenca del cinema català.

Directors i les directores com Neus Ballús, Marc Recha, Laura Jou, Oriol Paulo, Alba Sotorra, Gerard Quinto, Sílvia Quer, Sara Gutiérrez Galve, Lluís Maria Güell, Irene Moray, Marta Lallana i Belén Funes, actors i actrius com Aina Clotet, Elena Martín, Biel Roselló, Max Grosse, Maria Molins, Mireia Ros, Mireia Oriol, Vicky Luengo, Ricard Balada o Cristina Brondo, productors i productores com Josep Amorós, Carles Brugueras, Ferran Cera, Ventura Durall, Marta Esteban, Marta Figueras, Miriam Porté o Salvador Sunyer passaran pel photocall de la Festa, així com el músic Joan Dausà.

Entre els més de 400 convidats que s'esperen a la Festa d'Estiu també hi seran representants institucionals i del sector, com Miquel Curanta, director de l'ICEC, Àngels Ponsa, directora general de Cooperació Cultural, Natàlia Caba, directora general de Tributs i Joc, Juli Fernàndez, delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Natàlia Garriga, directora de Serveis del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, Núria Lomas, gerent de l'Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, Francesc Pena, Conseller Delegat de la XAL, Camilo Tarrazon, president del Gremi d'Empresaris Cinematogràfics de Catalunya, i Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya.

Sis nous Acadèmics d'Honor

La Casa Alegre de Sagrera, una joia modernista que ha estat escenari de diversos rodatges, va acollir el dimecres 26 de juny el nomenament dels sis nous Membres d'Honor de l'Acadèmia. La distinció ha reconegut des del 2009 una cinquantena de professionals de diversos àmbits de la nostra indústria cinematogràfica. Enguany les cineastes Isabel Coixet i Sílvia Munt, el director de teatre Joan Lluís Bozzo, l'actriu Maria Ribera, l'actor Octavi Pujades i la muntadora Ana Pfaff, amb vincles personals i professionals amb els nous Acadèmics d'Honor, participaran com a glossadors i glossadores de l'acte, que també inclourà actuacions de la vocalista Laura Simó, acompanyada del pianista Francesc Capelles, dos noms vinculats al Festival de Jazz de Terrassa, i que serà conduït per la periodista Elisenda Pineda.