festa major Terrassa 2019

Terrassa activa l'alerta per l'onada de calor per la coincidència amb la Festa Major

De 12h a 18h l’accés a la Piscina Municipal de Vallparadís és gratuït dijous, divendres i dissabte

per La torre del Palau, 26 de juny de 2019 a les 12:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juny de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Terrassa ha activat aquest matí el Pla d’Emergència Municipal davant la comunicació d’afectació d’onada de calor rebuda des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) que afectarà a Terrassa des d’avui i durant els pròxims dies. A la comarca el nivell de risc alt s’ha contemplat des d’avui dimecres, dia 26 de juny, fins al diumenge, 30 de juny, entre les 12 h i les 18 h. Les temperatures diürnes podran superar els 40 graus, i les nocturnes no descendiran dels 20 graus.

Entre les mesures que l’Ajuntament ha decidit destaca l’accés gratuït a la Piscina Municipal de Vallparadís de 12h a 18h des de demà dijous, 27 de juny, fins dissabte, 29, respectant l’aforament, que és de 1.400 persones, coincidint amb la previsió dels dies amb risc més alt per altes temperatures.


Les persones abonades que no puguin accedir a aquest equipament, si es dona el cas, podran fer-ho a alguna de les altres piscines municipals de la ciutat.

Festa Major amb onada de calor 


Aquest període de temperatures especialment altes coincidirà amb la Festa Major, que s’inicia el proper divendres, 28 de juny. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament s’han extremat les mesures de seguretat en les activitats que se celebraran en hores de calor més elevada. Així doncs, s’ha reforçat l’atenció sanitària i els punts d’avituallament d’aigua i s’han incrementat les accions de comunicació: la Pedalada i la Cursa Popular comptaran amb plafons informatius i en totes activitats es difondran consells d’autoprotecció per megafonia.
 

Reunió del Comitè d’Emergència al Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL) de Terrassa. Foto: Aj. TerrassaTambé s’ha activat el protocol de salut laboral pels treballadors i les treballadores municipals, que preveu espais per a refrescar-se i la instal·lació de dutxes d’emergència.

En el cas que fos necessari, segons ho indiqui l’evolució de les temperatures, està previst obrir punts d’acollida al Centre Cívic Alcalde Morera (pl. de Can palet, 1) i al Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany (av. d’Àngel Sallent, 55) posant-los a disposició d’aquelles persones que no es puguin trobar espais amb temperatures més baixes pels seus propis mitjans.

També està previst habilitar punts d’aigua en places dures de la ciutat perquè la gent es pugui remullar al carrer. Es posaran en marxa nebulitzadors, que llançaran l’aigua durant les hores de major afectació de la calor.

L’Ajuntament farà un acurat seguiment de l’evolució de les previsions de les condicions meteorològiques a la ciutat, actualitzades per franges horàries, per prendre i desenvolupar les mesures més adients.

Recomanacions a la ciutadania

Els dies de calor intensa obliguen al cos a fer un esforç d'adaptació per mantenir la temperatura corporal normal. Aquest esforç és major durant una primera onada de calor, quan el cos encara no està acostumat a les altes temperatures. La pèrdua d'aigua i de sals minerals per la suor, si no es reposa, produeix símptomes com mal de cap, mareig, nàusees i vòmits, debilitat muscular i rampes, i pot augmentar la temperatura corporal. L'augment de temperatura corporal pot ser molt greu i provocar fins i tot la mort si no es rep atenció mèdica urgent.

La decisió s’ha pres en el marc de la reunió del Comitè d’Emergència al Centre de Coordinació Municipal (CECOPAL). Aquesta situació ve provocada per una massa d’aire tropical continental que serà molt càlida, seca i amb pols en suspensió. 
 

Programa Festa Major Terrassa 2019 by naciodigital on Scribd

 

Participació