Tres dies de dol per l'assassinat de Mònica Borràs

És la primera vegada que s'aplica el Protocol de Dol

El crim de Mònica Borràs
El crim de Mònica Borràs | Anna Mira
NacióDigital
21 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:57h
L’Ajuntament de Terrassa ha decretat tres dies de dol, en aplicació del Protocol de Dol -aprovat a l'octubre- en cas de feminicidi i altres assassinats per violència masclista. Així ho ha establert la Taula de Feminicidis a la vista de la resolució judicial de presó preventiva sense fiança pel presumpte assassí de Mònica Borràs.

La mesura ha entrat en vigor aquest divendres. Durant les primeres 24 hores, resten cancel·lats tots els actes institucionals, i durant les 48 hores següents, en tots els actes oficials es farà a l’inici un minut de silenci. A més, també contempla la convocatòria d'una concentració de rebuig i dol aquest divendres a les 18 hores davant totes les seus de districte de la ciutat. En el cas del Districte 1, serà davant el consistori.

En senyal de dol, durant 24 hores les banderes del balcó de l’Ajuntament onejaran a
mig pal i s’ha penjat un llaç lila i un llaç negre als màstils de davant la seu consistorial, mentre que a les seus de districte s’han començat a posar pancartes amb el text “Terrassa de dol per violència patriarcal. Ni una més” i crespons negres; i aquesta nit les façanes de les seus de districte romandran il·luminades per donar visibilitat a les pancartes. A més, s’il·luminarà amb llum lila el monument a la Dona durant tres dies.