Neix la Copa Vallesana de Trail

El mes d'octubre comença un petit circuit que aplegarà tres maratons i una mitja marató del Vallès Occidental

La Vallès Drac Race, una de les quatre proves de la Copa Vallesana de Trail
La Vallès Drac Race, una de les quatre proves de la Copa Vallesana de Trail | Josep Maria Montaner
Redacció
22 de juny del 2019
L'auge de les curses de muntanya és una realitat arreu del país i combinant curses històriques i proves més recents quatre entitats vallesanes s'han unit per crear la Copa Vallesana de Trail. Aquest nou circuit comptarà en la seva primera edició amb quatre curses, tres maratons i una mitja marató. S'estrenarà el proper mes d'octubre amb la celebració de la Primera Marató de Muntanya de Catalunya, que enguany celebra la seva 25a edició, i es clourà el mes de març de 2020 amb La Corriols del Vallès, la més curta de totes amb 24 quilòmetres.

El circuit també inclou la Llanera Trail (gener 2020) i la Vallès Drac Race (febrer 2020), programant quatre proves entre la tardor i l'hivern que definiran els primers guanyadors de la Copa Vallesana. El circuit comptabilitzarà els tres millors resultats de cada corredor i repartirà premis entre els tres premis en categoria femenina i masculina, que més enllà del trofeu també s'enduran una inscripció gratuïta per a les quatre curses de l'any vinent.

L'esforç comú del Club Excursionista Llorençà, la Unió Excursionista de Sabadell, el Centre Excursionista de Terrassa i el Club Atlètic Castellar pretén agrupar quatre curses del Vallès Occidental en dates properes però suficientment espaiades entre elles, fomentar la competitivitat sana i "fer Vallès", més enllà d'omplir un buit de competició esportiva local i comarcal, seguint el camí iniciat per altres circuits en comarques i contrades d'arreu del país

Els corredors que vulguin participar a les quatre curses del circuit es podran inscriure de cop amb un descompte econòmic associat. Més enllà de la Copa Vallesana de Trail, cada prova mantindrà l'autonomia per rebre les inscripcions de qualsevol persona que opti per competir únicament en alguna de les curses esmentades.