Terrassa condemna el feminicidi de Mònica Borràs en un acte multitudinari

Aquesta tarda els mossos han acabat el registre a la casa de l'assassí confés

Acte de condemna de l'assassinat de Mònica Borràs.
Acte de condemna de l'assassinat de Mònica Borràs. | Anna Mira
20 de juny del 2019
Actualitzat a les 21:09h
Terrassa ha condemnat l'assassinat de Mònica Borràs a mans de la seva exparella, Jaume Badiella. En un acte mutitudinari al Raval de Montserrat de Terrassa, aquesta tarda, diverses persones, els col·lectius feministes i també membres del govern terrassenc han mostrat el seu condol a la família i el seu rebuig al feminicidi. 

En un comunicat que han llegit membres del comitè de vaga feminista, han recordat que Borràs és la dona número 1.031 que ha mort per violència masclista a l'estat espanyol des de que es va començar el recompte l'any 2003. 

Després de crits de "Si ens toquen a una ens toquen a totes", "Visca la lluita feminista" o "Ni una més", s'ha fet un silenci absolut al Raval de Montserrat que ha conclòs amb un llarg aplaudiment en motiu de record. També han agraït la feina que fa Casa Galèria a la ciutat, que treballa amb dones que pateixen violència masclista, i han demanat a l'administració local més recursos perquè no es repeteixi un cas com el de Borràs. 
 
Jaume Badiella ha reconegut ser l'autor de la mort de Mònica Borràs, desapareguda a Terrassa el 7 d'agost del 2018. Ahir els mossos van trobar el cos enterrat terra del domicili que la parella compartia situat al barri de Ca n'Aurell, concretament al carrer Volta, 80 de Terrassa. A quarts de deu del matí els Mossos han traslladat l'autor dels fets al domicili acompanyat de la comitiva judicial i l'antropòleg forense, que s'han ecarregat de l'aixecament de les restes de Borràs.
 

Acte de condemna de l'assassinat de Mònica Borràs. Foto: Anna Mira



Quan eren gairebé les 16h els serveis funeraris de Terrassa han tret les restes del cos de Borràs i tot seguit ha sortit l'autor d'haver-la assassinat i enterrat. Els investigadors han extret material amb capses i bosses a banda de les pales i la maquinària que han hagut de fer servir per desenterrar el cos.