Qui és Jaume Badiella, l'assassí confés de Mònica Borràs?

Els seus excompanys d'escola el descriuen com "el més intel·ligent de la classe"

Jaume Badiella, sortint del domicili on s'ha trobat el cos de Mònica Borràs.
Jaume Badiella, sortint del domicili on s'ha trobat el cos de Mònica Borràs. | Anna Mira
20 de juny del 2019
Actualitzat a les 18:57h
Jaume Badiella ha reconegut ser l'autor de la mort de Mònica Borràs, desapareguda a Terrassa el 7 d'agost del 2018. Ahir els mossos van trobar el cos enterrat terra del domicili que la parella compartia situat al barri de Ca n'Aurell, concretament al carrer Volta, 80 de Terrassa. Però què va portar Badiella a assassinar la seva parella sentimental i a enterrar-la al jardí de casa seva?

Badiella té 54 anys i va estudiar a l'escola Tecnos de Terrassa. Conegut pels seus antics companys com "el més intel·ligent de la classe", es dedicava a la informàtica i fins i tot hauria estat millor treballador del mes a l'empresa on treballava. 

Fa poques setmanes Badiella va participar en un sopar d'exalumnes de l'escola terrassenca i una excompanya seva, Maria del Carmen Rodríguez, l'ha descrit com "una persona pacífica i molt estudiosa". Rodríguez ha explicat que en el sopar se li va preguntar per si sabia alguna cosa més de la Mònica i "va esquivar el tema, estava una mica trist". 

Durant els dos dies en què investigadors i la comitiva judicial han estat buscant proves i treballant per desenterrar el cos, Badiella ha entrat i sortit diverses vegades del domicili a cara descoberta, sempre emmanillat i acompanyat per Mossos d'Esquadra. 

De fet, l'autor del crim va ser el primer a denunciar la desaparició de Borràs als Mossos i ha conviscut durant aquests deu mesos amb el cadàver de la seva exparella al terra d'un taller cobert situat al jardí de casa.

L'assassí hauria confessat el crim dimecres a la tarda quan van aparèixer les primeres restes de la dona, descobertes per un sistema de georadar. Tot i això, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha confirmat que no hi havia antecedents de violència masclista entre la parella. 

Ara l'autòpsia haurà de confirmar la identitat de les restes humanes però els investigadors veuen en aquest cas un rerefons criminal. La causa està sota secret d'actuacions.