El Govern lamenta el «feminicidi» d'una dona a Terrassa, presumptament víctima de la violència masclista

L'Institut Català de les Dones convoca un minut de silenci davant la seu de la institució per a aquest dijous al migdia

Mònica Borràs, la veïna de Terrassa desapareguda .
Mònica Borràs, la veïna de Terrassa desapareguda . | Cedida
NacióDigital
20 de juny del 2019
Actualitzat a les 9:39h
El Govern, a través de l'Institut Català de les Dones (ICD), ha lamentat el "feminicidi" de la dona que va desaparèixer l'agost de l'any passat a Terrassa després que s'hagi trobat un cadàver al domicili d'aquest municipi que compartia amb l'únic detingut pel cas, amb el qual mantenia una relació sentimental.

De moment no hi ha confirmació de les autoritats judicials ni policials que el cos sigui el de la desapareguda, tot i que l'ICD ho dona per fet i considera que, presumptament, ha estat "víctima de la violència masclista". L'ICD ha convocat un minut de silenci en senyal de dol davant la seu a Barcelona de la institució per a aquest dijous a dos quarts de dotze del migdia.
 

L'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa el protocol per feminicidi i convocat un minut de silenci aquest migdia a les 12h. El mateix alcalde Jordi Ballart ho ha anunciat a les xarxes on ha mostrat la seva consternació pels fets ocorreguts. 
 
Per la seva banda, col·lectius feministes de la ciutat han convocat una concentració per aquest dijous a les 20h davant de l'Ajuntament de Terrassa per rebutjar el presumpte feminicidi.