​La justícia arxiva la causa contra l’exalcalde de Sabadell i tres regidors per prevaricació presentada per Smatsa

El magistrat avala la instal·lació de GPS per controlar que es compleix amb el servei pactat

L'exalcalde de Sabadell
L'exalcalde de Sabadell | Crida per Sabadell
NacióDigital
20 de juny del 2019
El jutge del Jutjat Contenciós número 3 ha arxivat la causa contra l’arxiu provisional per prevaricació presentada per Smatsa, arrel de la compareixença pública del consistori, que aleshores encapçalava Juli Fernàndez, per informar d’un sobrecost de la concessionària de 6,5 milions d’euros. La denúncia tenia implicats l’exalcalde, Maties Serracant, els exregidors, Lluís Perarnau, Xavi Guerrero i Albert Boada. A més, de l’assessor Jordi Colomer i tres tècnics municipals.

Segons el magistrat “no existeix cap indici de prevaricació sinó que ha resultat ser una simple conjectura de la querella, desmentida per la instrucció” i ha afegit que “no hi ha cap indici de pressió per part dels polítics per realitzar els seus informes. Ha qualificat de “legítima” en el cas que s’hagués plantejat “municipalitzar el servei”.  

També ha avalat la instal·lació de GPS com “l’única forma viable” per controlar la prestació de serveis i que “està conforme a Dret” la nul·litat del contracte.

La Crida per Sabadell ha celebrat aquesta decisió judicial i a la vegada que “reforça la validesa” de la feina feta pel govern anterior. Ha lamentat que Smatsa hagi escollit la via judicial per “dilatar i entorpir” el procediment administratiu.

El partit espera que la resolució sigui un missatge per al flamant equip municipal i que continuï amb la tasca de fiscalització del contracte, “atès els incompliments flagrants ja acreditats en nombrosos informes tècnics”. Així com també segueix exercint en la peça 28 del cas Mercuri “davant els indicis vinculats presumptament amb l’adjudicació irregular” del contracte.