Terrassa compta amb una regidoria de rieres i una de benestar animal

Els tinents d'alcalde són Isaac Albert (ERC-MES), Núria Marín (TxT), Lluïsa Melgares (TxT), Noel Duque (TxT) i Teresa Ciurana (ERC-MES)

Nou cartipàs municipal de Terrassa.
Nou cartipàs municipal de Terrassa. | Cedida
18 de juny del 2019
Actualitzat a les 18:49h
El cartipàs municipal per al mandat 2019-2023 estarà estructurat en cinc grans àrees, a més de la de Presidència. Una distribució que respon als objectius del Govern municipal de reforçar l’atenció a les persones en els diferents cicles de la vida, millorar el benestar de la ciutadania i potenciar la promoció econòmica. Consulta'l aquí Cartipàs municipal de Terrassa. / Aj. Terrassa. 

Així, a més de Presidència, hi haurà les àrees de Territori i Sostenibilitat; Serveis Generals i
Govern Obert; Cicles de la Vida; Drets Socials; i Promoció Econòmica i Projecció de
la ciutat. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha designat els següents tinents i tinentes d’alcalde: Isaac Albert (1er); Núria Marín (2ona); Lluïsa Melgares (3a); Noel Duque (4art); i Teresa Ciurana (5a).

En paraules de l’alcalde, aquest cartipàs “és el reflex d’un govern municipal fort i estable. Un únic govern, basat en la confiança i la lleialtat, que treballarà unit i amb molta il·lusió i corresponsabilitat, i per a la millora i transformació de la ciutat”.

1. Presidència

La regidoria de Presidència la regirà Jennifer Ramírez. D’aquesta regidoria dependran Premsa, Comunicació, la Societat Municipal de Comunicació de Terrassa, Protocol, Relacions Institucionals, Usos del Temps, i la nova regidoria de Rieres, una ferma aposta del Govern municipal que, mitjançant la creació d’aquesta regidoria, prioritzarà la transformació urbana de les rieres i la relació amb les altres administracions per abordar aquesta prioritat. Dins de Presidència hi haurà també Plans i Projectes de Ciutat, que portarà Isaac Albert.

2. Territori i Sostenibilitat 

L’Àrea de Territori i Sostenibilitat la dirigirà la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares. Melgares portarà directament les regidories de Mobilitat, Trànsit i Transport; Neteja i Residus; Habitatge i Rehabilitació; Accessibilitat; i Aigua. Dins d’aquesta àrea, Carles Caballero portarà la regidoria d’Arquitectura i Urbanisme; i la de Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia. Raúl Ibáñez regirà Manteniment Urbà, Parcs i Jardins; i també Obres Públiques. Xavier F. Rivero encapçalarà les regidories de Via Pública, Seguretat i Protecció Civil.

3. Àrea de Serveis Generals i Govern Obert

La tinenta d’alcalde Núria Marín dirigirà l’Àrea de Serveis Generals i Govern Obert. Marín portarà directament les regidories de Serveis Econòmics; Organització i Recursos Humans; Gestió Tributària i Recaptació; Serveis Jurídics; Contractació; Patrimoni; Atenció Ciutadana; i Serveis Funeraris i Cementiri.

Dins de l’Àrea de Serveis Generals i Govern Obert, hi haurà la regidoria d’Estructura Territorial, Districtes i Equipaments, que portarà Noel Duque; i també la de Transparència i Qualitat i la de Tecnologia, ambdues a càrrec d’Ona Martínez.

4. Drets Socials

Per la serva banda, Noel Duque serà el tinent d’alcalde que estarà al capdavant de l’àrea de Drets Socials, i dins d’aquesta àrea portarà directament la regidoria de Serveis Socials i Ocupació (des de la qual es treballarà per vincular els serveis socials amb l’ocupabilitat de les persones, posant èmfasi en l’empoderament de la ciutadania); com també la nova regidoria de Benestar Animal.

Com a regidories incloses en l’àrea de Drets Socials, també hi haurà Polítiques de Gènere (que portarà Núria Marín); LGTBI+ (que regirà Jennifer Ramírez); Habitatge Social (a càrrec de Lluïsa Melgares); Solidaritat i Cooperació (Teresa Ciurana); Ciutadania, Convivència i Drets Humans (Teresa Ciurana); Salut (Mónica Polo); Capacitats Diverses (Lluïsa Melgares); i Normalització Lingüística (Teresa Ciurana).

5. Cicles de la Vida 

Teresa Ciurana serà la tinenta d’alcalde que dirigirà la nova àrea de Cicles de la Vida, que es crea amb l’objectiu d’atendre tots els cicles de la vida de les persones – néixer, créixer i envellir- i relligar tots els serveis municipals que donen servei a aquests cicles. 

Dins d’aquesta àrea hi haurà la regidoria d’Infància i Adolescència; la de Joventut; i la d’Adultesa i Famílies (regides per Ona Martínez); la de Gent Gran (a càrrec de Mónica Polo); la d’Educació (que portarà directament Teresa Ciurana); i la de Qualitat Democràtica (Ona Martínez).

6. Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat

El tinent d’alcalde Isaac Albert dirigirà l’àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat. Les regidories que portarà directament Isaac Albert són les de Projecció de la Ciutat; Relacions Internacionals; Indústria i Polígons; Empresa; Ocupació i FP; i Consum. Dins d’aquesta àrea, hi haurà la regidoria de Cultura (Rosa Boladeras); Esports (Miguel Ángel Moreno); Universitats (Pep Forn); Turisme (Pep Forn); Comerç i Mercats (Jennifer Ramírez); Projectes Audiovisuals (Pep Forn); i Economia Social i Innovació. (Pep Forn).

Aquesta estructura política comptarà amb una figura de nova creació, la de Coordinador General. Isidre Colás, actual director dels Serveis Jurídics i Secretaria General de l’Ajuntament, ocuparà aquest càrrec.

Regidors i regidores de Districte

Les regidories de districte quedaran distribuïdes de la següent manera:
- Districte 1: Rosa Boladeras.
- Districte 2: Lluïsa Melgares.
- Districte 3: Mónica Polo.
- Districte 4: Jennifer Ramírez.
- Districte 5: Xavier F. Rivero.
- Districte 6: Noel Duque
- Districte 7: Regidor/a del PSC (pendent de designació).