Matadepera investeix Nil López (JxCat) com alcalde

L'alcaldessa durant els últims 12 anys, Mireia Solsona, ha lliurat la vara d’alcalde a López

Nil López, nou alcalde de Matadepera.
Nil López, nou alcalde de Matadepera. | Aj. Matadepera
Redacció
15 de juny del 2019
Actualitzat a les 17:15h

Nil López ja és oficialment el nou alcalde de Matadepera. Aquest migdia, a la Sala de Plens de l’Ajuntament i en un acte que ha durat poc més de mitja hora, s’ha materializat el traspàs de poders, quan Mireia Solsona, alcaldessa aquests 12 darrers anys, ha lliurat la vara d’alcalde a Nil López, del mateix partit (Junts per Catalunya). 

L’acte ha començat a les 12 h en punt, quan s’ha procedit a formalitzar la mesa d’edat, constituïda pel regidor més gran (Alberto Sánchez, de Ciutadans) i el regidor més jove (Pol Roura, de Junts per  Matadepera).

Tot seguit s’han anat nomenant els regidors que conformaran el nou consistori, que estarà format per Nil López Crespo, Marcel·lí Bosch Muntal, Bet Fonollosa Argemí, Carme Querol Badosa, Xavi Mampel Olona, Núria Garcia Múrcia, Albert Recasens Vert, Anna Piñol Serra, Antoni Morros Aparici, Pilar Oller i Sánchez, Rosa Martínez Sellarès I Alberto Sánchez Sánchez.

Han presentat candidatura Nil López, Anna Piñol i Alberto Sánchez, i la votació ha donat com a resultat 8 vots a favor de Nil López, 3 per Anna Piñol, 1 per Alberto Sánchez i 1 abstenció.

Nil López ha rebut llavors la vara i la insígnia a mans de la fins ara alcaldessa Mireia Solsona, rebent els aplaudiments dels assistents. En les intervencions que han fet els portaveus de cada grup, tan Sánchez, com Piñol i Sellarès, han donat la benvinguda al nou alcalde i l’han felicitat, esperant treballar per una Matadepera millor malgrat les diferències ideològiques de cada partit.

I en el seu primer discurs com alcalde, López ha agraït a tots els seus votants la confiança, afegint que vol que aquest mandat “sigui el de caminar junts, amb acord, amb diàleg, i amb les vies de comunicació obertes. No es tracta de fer moltes coses sinó de fer el que la ciutadana vol, perquè treballar pel poble també implica fer país”. Amb un record pels presos polítics i els exiliats, López ha acabat amb una cita de Martí  i Pol, “posem-nos dempeus una altra vegada, i que se senti la veu de tots solemnement i clara. Cridem qui som i que tothom ho escolti. I en acabat, que cadascú es vesteixi com bonament li plagui, i via fora!, que tot està per fer i tot és possible".