Terrassa posa en marxa una campanya de sensibilització per la separació dels residus orgànics

Els informadors ambientals començaran a actuar al barri de Ca n’Anglada

Redacció
12 de juny del 2019
Actualitzat a les 12:17h
L’Ajuntament de Terrassa posa en marxa una campanya de sensibilització sobre la recollida de matèria orgànica amb l’eslògan “És molt fàcil! Si es menja... a l’orgànica!”. L’objectiu és millorar de manera qualitativa la separació en origen d’aquesta fracció a tota la ciutat.

Per això, es vol donar a conèixer els costos econòmics que representa aquest incompliment i incidir en la necessitat de reduir la generació de residus a través d’arguments ambientals, socials i econòmics que incitin, al final, a un canvi d’hàbits. Per donar a conèixer aquesta campanya, s’han editat un total de 12.000 tríptics, 200 cartells i un roll-up que s’instal·larà als punts informatius de caràcter itinerant. A més de la difusió que es farà a mitjans de comunicació, xarxes socials i webs municipals.

La campanya de sensibilització s’inicia aquest dimecres 12 de juny al barri de Ca n’Anglada, amb l’objectiu reduir les deixalles incorporant un canvi d’hàbits en el consum. Seguidament, l’acció comunicativa arribarà a altres barris de la ciutat. Actualment, a Ca n’Anglada hi ha 90 contenidors de fracció orgànica, dels quals 26 són de recollida lateral i 54 de posterior.

Un grup d’informadors/es ambientals faran accions de porta a porta als habitatges per tal d’informar els residents de la importància de reciclar en origen, en una acció que anirà acompanyada de material informatiu i de suport per fomentar la conscienciació ciutadana. També s’instal·laran punts informatius de caràcter itinerant en llocs estratègics del barri i en equipaments municipals (centre cívic, biblioteca, escoles, places...). El calendari és el següent:
Dimecres 12 de juny d’11 a 12,30h: escola Antoni Ubach.
Dimecres 19 de juny d’11 a 12,30h: escola Ramon Pont.
Dimecres 26 de juny d’10 a 13h: Centre Cívic Montserrat Roig.
Dimecres 3 de juliol: Biblioteca del Districte 2.

Cal tenir en compte que l’any 2018 les xifres de la recollida selectiva de residus a Terrassa van experimentar un canvi de tendència positiva a la ciutat, amb un increment de prop del 4% respecte a l’any anterior. Les campanyes d’informació i sensibilització, la tasca dels inspectors de residus i dels informadors ambientals, com també la implantació del sistema de càrrega lateral, han influït perquè la ciutadania sigui cada cop més conscient de la importància de fer una bona classificació dels residus en origen. En aquest sentit, només quedava pendent de millorar la recollida de la fracció orgànica.

L’any passat, les deixalles catalogades com a resta van augmentar a la ciutat en un 0,97%, ja que van passar de les 50.790,06 tones de 2017 a les 51.284,46 de 2018. Aquesta fracció representa encara gairebé el 64% del total dels residus municipals, segons dades publicades per l’Observatori de Residus del Vallès Occidental.

L’objectiu és arribar a superar el 60% de la recollida selectiva per revertir, d’aquesta manera, la situació actual. Recordem que els residus municipals són tots aquells generats als domicilis particulars, els comerços, les oficines i els serveis, com també els procedents de la neteja de les vies públiques, zones verdes, àrees recreatives,¡ mobles i estris vells.