L'home que ha resultat ferit per una explosió a Terrassa hauria intentat suïcidar-se

Els bombers han trobat bombones de gas butà malmeses al lloc dels fets

L'edifici on s'ha produït l'incendi
L'edifici on s'ha produït l'incendi | Anna Mira
12 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:04h
Els Mossos d'Esquadra treballen amb la hipòtesi que l'home de 35 anys que ha resultat ferit crític en l'explosió d'un pis a Terrassa, hauria intentat suïcidar-se. Així ho han confirmat fonts policials que han assegurat que la investigació segueix oberta. Alhora, els Bombers han indicat que han trobat una bombona de butà trencada a l'interior de l'immoble del carrer Sabadell on han tingut lloc els fets.

La persona afectada és un home de 35 anys que té cremades greus i ha estat traslladada a l'Hospital de la Vall d'Hebron. També s'han atès dues persones per angoixa al mateix llocs dels fets. Els veïns del bloc afectat menys el del pis on s'ha produït l'explosió han pogut tornar a casa seva ja que no hi ha danys estructurals. 

Els Bombers han rebut l'avís a les 8.25 hores i han activat vuit dotacions que s'han traslladat d'immediat a la zona afectada, al nord de Terrassa. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha valorat l'estat d'una vintena de veïns desallotjats de l'immoble, dos dels quals han estat atesos per alteracions. També hi han treballat els Mossos d'Esquadra i la Policia Local. El 112 ha rebut fins a 35 trucades per aquest incendi.
 

Una de les veïnes afectades. Foto: Anna Mira


 

Josep Manel Escudero, cap del dispositiu dels Bombers Foto: Anna Mira

Josep Manel Escudero, cap de dispositiu de bombers, ha explicat que l'edifici no ha patit danys estructurals i que els veïns podran tornar als seus domicilis un cop s'hagi tret la runa i s'hagi ventilat l'immoble, a les properes hores. "No ha afectat l’estructura, les finestres han fet de fusible de l’ona explosiva", ha dit Escudero.


Els Mossos estan investigant les causes de l'explosió. Els bombers han trobat dues bombones de butà malmeses, una a l’interior del pis i l’altre a l’exterior, ha apuntat Escudero. Els Bombers, juntament amb l’arquitecte municipal, han revisat l’edifici i s’ha descartat afectació estructural. I els veïns ja poden retornar als seus habitatges.
 

Part posterior de l'edifici afectat per l'explosió. Foto: Anna Mira


 
Alguns dels veïns expliquen que els Bombers han vingut molt ràpid, en només cinc minuts, i que quan han sentit l'explosió han sortit corrents. Alguns d'ells han agafat els seus animals de companyia i han desallotjat l'edifici. A hores d'ara esperen que els bombers i els mossos els deixin tornar a casa.

Tota la zona ha quedat plena de vidres i de les persianes que han sortit expulsades per l'explosió i que no han causat danys a cap persona al carrer. El servei de neteja d'Eco-Equip ja ha començat les tasques de neteja de la via pública. 
 

Un ferit crític en un incendi d'un edifici de Terrassa provocat per una explosió; informa @annamiraperichhttps://t.co/mxjHTvKEt7pic.twitter.com/nJ3rJsTSJj

— NacióDigital (@naciodigital) June 12, 2019 

Incendio en edificio de #Terrassa@traxpaffpic.twitter.com/rJMBaYmgCQ

— InfoEmergencias (@InfoEmerg) June 12, 2019

Incendi en un edifici de 6 plantes del carrer Sabadell de Terrassa (avís 08.25h). Segons les primeres informacions, hi ha hagut una explosió i crema totalment l'última planta. S'estan desallotjant els veïns. Activades 7 dotacions #bomberscat@semgencat#PoliciaLocal@mossospic.twitter.com/ESfy0ZQsWa

— Bombers (@bomberscat) June 12, 2019
 

La zona ha estat desallotjada Foto: Anna Mira