estiu 2019

El Campus d’Estiu «Terrassa Universitària» ofereix prop de 40 activitats

S’han organitzat un total de 37 propostes obertes a tothom amb l’objectiu d’apropar el coneixement, la ciència i la tecnologia a la ciutadania

per La torre del Palau, 10 de juny de 2019 a les 18:36 |
El Campus d’Estiu TU (Terrassa Universitària), impulsat pel Consell Universitari de Terrassa a través del servei d’Universitats de l’Ajuntament de Terrassa, comptarà enguany amb un total de 37 propostes i activitats -majoritàriament organitzades des dels centres universitaris - obertes a la ciutadania.

El programa s’ha iniciat avui dilluns amb la jornada “El viatge emocional d’emprendre: Mapa del que sentim en cada fase del procés d'emprendre”. Aquesta és la primera activitat d’un ampli programa de propostes que comptarà amb cursos, tallers o conferències, entre altres

activitats, i que s’allargarà també durant el mes de juliol.

L’objectiu del Campus d’Estiu TU és apropar el coneixement generat al centres universitaris del Campus a diferents sectors i fomentar els vincles entre el món universitari, la innovació, les noves tecnologies i la ciutadania, a través de la transferència de coneixement.

Les activitats programades per aquesta segona edició del Campus d’Estiu TU, que va prendre el relleu de la Mostra del Coneixement d’Estiu que es realitzava des de l’any 2011, abasten diversos àmbits i temàtiques, com ara el cinema, la innovació social, la ciència, la robòtica i la programació, la salut o els videojocs, entre d’altres. Les activitats programades tindran diversos formats i durades i s’impartiran a diferents ubicacions i centres de la ciutat. Per assistir a aquests cursos i tallers caldrà formalitzar prèviament la inscripció. 

Nova exhibició a la plaça Vella


Seguint amb la iniciativa de passades edicions, i amb la intenció d’obrir i donar a conèixer el campus universitari de Terrassa i les diferents activitats que s’hi desenvolupen, el programa d’activitats del Campus d’Estiu TU inclou una presentació pública, a la plaça Vella, de diferents projectes dels estudiants i centres universitaris de la ciutat.

L’activitat es durà a terme el dimecres 19 de juny i comptarà amb la participació d’estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), concretament del grups UPC ecoRacing, MotoSpirit, i Cosmic Research, que desenvolupen prototips propulsats per energies no contaminants.

El Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia (CITM) presentarà el seu projecte Magic Marble, una activitat on els visitants podran interactuar directament amb un videojoc inspirat en l’estètica de la pel·lícula “La Guerra de les Galàxies”, mitjançant dues plataformes de ball. D’altra banda, alumnes del grau de Teràpia Ocupacional de l’Escola Universitària d’Infermeria i Teràpia Ocupacional presentaran un projecte comunitari que estan treballant amb entitats de
la ciutat.

També cal destacar que el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), a més del seu tradicional “Cinema a la fresca” de temàtica científica, el proper 11 de juliol també acollirà la conferència de Selva Orejón sobre “Protecció de la identitat digital i reputació on line a la xarxa”, organitzada pel servei d’Universitats.

La programació del Campus d’Estiu Terrassa Universitària engloba activitats molt diverses i adreçades a tot tipus de públics: Infants, estudiants d’ESO, batxillerat i cicles formatius, professorat, pares i mares o ciutadania en general. A més, el programa d’aquest any torna a incorporar una activitat que permetrà conèixer el campus urbà de Terrassa a les persones interessades, a través d’una visita guiada pel campus, la tarda del 26 de juny.

 

Participació