La Festa Major Popular i Alternativa de Terrassa busca consolidar-se en la seva tercera edició

Es farà els dies 28 i 29 de juny a la plaça de Lluís Companys

Roda de premsa de la Festa Major Popular i Alternativa de Terrassa.
Roda de premsa de la Festa Major Popular i Alternativa de Terrassa. | Anna Mira
07 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:20h

La Festa Major Popular i Alternativa (FMPA) de Terrassa busca consolidar-se a la ciutat en la seva tercera edició. Per fer-ho, reivindiquen que el seu objectiu passa per "polititzar els espais d'oci com a espai de reivindicació comuna de diferents col·lectius de la ciutat". Així ho han explicat aquest matí en una roda de premsa al Raval de Montserrat de Terrassa. Consideren que cal anar més enllà "del paper passiu que proposa l'Ajuntament" i proposen una festa on compartir "el malestar comú", afirmen. 

Enguany se celebrarà el divendres 28 i el dissabte 29 de juny a la plaça de Lluís Companys. Activitats per a petits i grans, tallers i concerts omplen el programa de la FMPA de Terrassa que començarà divendres a les 19h.

Entre d'altres destaquen els concerts de Resiliència Rap, Quimera, Albercocks, Mabel Flores o Gossa d’Era que faran ballar a ritme de reggae, rap, ska, folk, pop, cançó d'autora, etc. Durant el dia estan previstos jocs de la diversitat, tallers feministes, d'acroioga, un vermut salsero o un dinar popular. 

També vol ser una porta oberta per a totes les entitats i col·lectius del municipi que tinguin ganes de repensar la festa major, "partint de la premissa que la festa i l’oci han de ser espais inclusius construïts entre totes". Així, des de la FMPA conviden també a les entitats del Consell de Joves que fa uns dies van anunciar que deixarien de participar a El Jove per desavinences amb l'equip de govern. 

Campanya de micromacenatge

Com ja van fer l'any anteiror, des de la FMPA de Terrassa han posat en marxa una campanya de crowdfunding per finançar la festa. A través de la plataforma Tot Suma s'han proposat arribar a 2.000 euros per tal de costejar les despeses dels talleristes, els tècnics i els artistes que faran possible la festa. 

Seguint el model d'autogestió, la Comissió de Festes Populars de Terrassa ja fa mesos que treballa en el finançament de la festa a través de xerrades i concerts que s'han fet per recaptar diners.