El judici contra l'Atzur es torna a ajornar per falta de testimonis

La nova data és el dimarts 1 d'octubre

Roda de premsa dels membres del Casal Popular Atzur.
Roda de premsa dels membres del Casal Popular Atzur. | Cedida
Redacció
03 de juny del 2019
Actualitzat a les 16:52h
Com ja va passar fa uns mesos, el judici contra el Casal Popular Atzur s'ha tornat a ajornar per falta de testimonis. El judici s'havia de fer aquest dimarts 4 de juny però la nova data serà el dimarts 1 d'octubre. El passat divendres els membres del casal ocupat van explicar de nou la situació del casal i van demanar al nou govern local que "treballi de la mà del casal ocupat per defensar aquests espais a la ciutat". La diputada de la CUP, Maria Sirvent, va dir que "l'ajuntament ha de ser conscient que els espais com l'Atzur són essencials per fer de Terrassa una ciutat cohesionada i inclusiva". 

Sirvent també va recordar la situació d'emergència habitacional que pateix la ciutat i ha denunciat que la SAREB "que hem rescatat amb diners públics". Els membres del casal ocupat van explicat que van intentar obrir un procés de negociació amb SAREB però que no va ser possible. 

Què és el Casal Popular Atzur?

Situat al carrer d'Arquimedes número 89 de la ciutat, al barri de Ca n'Aurell, casal es va ocupar el sis d'octubre del 2012 i des d'aleshores ha sigut un espai autogestionat on una quinzena de col·lectius de la ciutat hi fan activitats. Entre altres activitats es fan xerrades, passis de pel·lícules, assemblees del CDR de Ponent, d'Arran, també hi ha instal·lada una cooperativa de consum, es fan classes de salsa i hi ha el punt informatiu de la COS. 

 

El casal ja va ser denunciat l'any 2013 per la immobiliària Terres i Projectes de l'aleshores Caixa Penedès. Malgrat els intents de desallotjament, el procés judicial es va paralitzar gràcies a la pressió política i social així com la medicació per part de l'ajuntament. Una mediació que des de l'Atzur tornen a reclamar al consistori. "Volem que l'ajuntament es posicioni i obri una nova taula de mediació", asseguren des del Casal ocupat.