Iniciativa Verda - Unitat d’Esquerres reconeix que «el cost de la fractura ha estat molt alt»

El tradicional espai d'esquerres es queden sense representació per primera vegada en 40 anys

Acte de presentació de la candidatura d'IVE Terrassa.
Acte de presentació de la candidatura d'IVE Terrassa. | @MartinezDomenec
Redacció
03 de juny del 2019
Actualitzat el 13 de juny a les 12:53h
Iniciativa Verda - Unitat d'Esquerres (Ive) que es va presentar juntament amb Podem als comicis municipals ha fet públic un comunicat on reconeixen que la divisió amb Terrassa en Comú els ha fet fora de l'ajuntament per primera vegada en els últims 40 anys. "El cost de la fractura ha sigut molt alt", concreten en el text.

La desaparició de "l'espai de l'esquerra transformadora, de l'esquerra roja, verda i violeta és una anomalia democràtica, com ho va ser el 2011 quan ERC es va quedar fora del consistori", expliquen en el comunicat.

Ive, sorgida d'ICV i EUiA també ha qualificat el fenomen Ballart com "el tsunami de Tot per Terrassa (TxT), que "ha anat més enllà de la resistència d'uns, també ha portat a la
desaparició institucional d'uns altres".

Amb els resultats a la mà, Ive obrirà un procés de reflexió, diàleg i autocrítica. "Volem avançar
en la consolidació d'aquest espai polític que representem", insisteixen i avancen que "serà obligat un canvi d'estratègia, tant en l'àmbit local com en l'àmbit general, que pugui crear les condicions del creixement de la nostra base social i electoral". Un treball que consideren que ha de passar per arribar a un espai unitari.

En el comunicat també avancen que no seran espectadors passius del mandat i reivindiquen que són "part de la història política d'aquesta ciutat, tenim arrelament, militància, organització, capacitat, pràctica política i experiència institucional i a les mobilitzacions".
 

Resultats eleccions europees: