Arrenca el procés de participació per a proposar inversions als districtes

Fins al 12 de juliol es poden presentar propostes a través de la plataforma «Participa a Terrassa»

Terrassa des del parc Vallparadís.
Terrassa des del parc Vallparadís. | Anna Mira
Redacció
02 de juny del 2019
L’Ajuntament de Terrassa impulsa una nova edició del procés de participació als districtes per a què la ciutadania i les entitats puguin proposar actuacions d’inversions. A través de la plataforma «Participa a Terrassa», les persones majors de 16 anys empadronades a la ciutat i les entitats enregistrades al RMEAC (Registres Municipal d’Entitats i Associacions de la Ciutat) poden fer les seves propostes, per a les que prèviament és necessari registrar-se. Cada participant podrà presentar fins a dues propostes.

El termini per fer-ho està obert des de les 12 h d’ahir 27 de maig, fins a les 12 h del proper 12 de juliol. Per tal d’aclarir dubtes, complementàriament a tota la informació disponible a la plataforma «Participa a Terrassa», totes les persones i entitats interessades poden assistir a una de les set sessions presencials programades als diferents equipaments cívics de la ciutat.

L’assistència és lliure i no cal reserva prèvia, però es recomana l’assistència a la sessió que es realitzi al districte de referència, ja que els casos i exemples que s’utilitzaran seran de proximitat al propi territori. Totes les sessions es faran a les 18h i seguiran la següent programació:
4 de juny, al Centre Cívic Alcalde Morera
5 de juny, al Casal del Vapor Gran
6 de juny, al Centre Cívic President Macià
10 de juny, al Casal de Can Parellada
11 de juny, al Centre Cívic Avel·lí Estrenjer
12 de juny, a l’equipament La Maurina
13 de juny, al Centre Cívic Montserrat Roig

A partir del 12 de juliol, finalitzat el termini de presentació de propostes, una Comissió Tècnica comprovarà que cada proposta compleixi els requisits establerts a les bases del procés participatiu i, en cas afirmatiu, realitzarà un càlcul aproximat del seu cost. Tant el seguiment del procés com l’estat de les propostes que es rebin, es podrà realitzar través de la plataforma «Participa a Terrassa».

Aquest procés de participació als districtes se suma al que fa uns mesos es va dur a terme per decidir les accions de dinamització comunitària, en que cada districte decideix com invertir 10.000 € en activitats que enforteixin el teixit associatiu i fomentin la vida en comú i les relacions en xarxa al territori. Ambdós processos són fruit del compromís municipal de dotar els Consells de Districte de recursos econòmics de gestió i decisió pública per tal de prioritzar accions en el territori.