TeC obre un període de reflexió i anuncia que serà «molt exigent» amb el nou govern local

"Quedar fora de l'Ajuntament de Terrassa és un cop dur, inesperat i imprevist", ha assegurat Matilla

Roda de premsa de TeC en comú a la seva seu.
Roda de premsa de TeC en comú a la seva seu. | Anna Mira
31 de maig del 2019
Actualitzat el 07 de juny a la 13:46h
Amb unitat. Així ha estat la primera roda de premsa de Terrassa en Comú (TeC) després de les eleccions municipals del passat 26 de maig. Uns resultats que no s'esperaven, han dit, i que els feien fora de l'ajuntament terrassenc on els últims quatre anys han estat a l'oposició amb sis regidors. "Han estat els pitjors resultats possibles", ha comentat el número u dels comuns, Xavier Matilla.

"Quedar fora de l'Ajuntament de Terrassa és un cop dur, inesperat i imprevist", ha assegurat Matilla qui ha explicat que el partit arribava a les eleccions "conscients que no ho fèiem en les millors condicions" ni en l'àmbit local ni tampoc en el català ni en l'espanyol.

A la compareixença al seu local, el líder dels comuns a Terrassa, Xavi Matilla, ha felicitat a Tot per Terrassa per haver obtingut uns resultats "sorprenents", ha descrit Matilla qui ha reconegut que Ballart "ha aconseguit generar un tsunami amb capacitat d'arrossegar vot de totes les candidatures". "Ningú va preveure l'impacte tan brutal com el que ha tingut", ha afegit.

Amb tot, Matilla ha assegurat que estaran pendents del futur govern de la ciutat perquè "ha generat expectatives de canvi i esperem que l'expectativa es transformi amb un govern que lideri el canvi", ha puntualitzat Matilla. Ha donat també un missatge de suport a la CUP -que també s'ha quedat sense representació local- i ha expressat que tant ells com la CUP "hem fet un paper molt important a l'ajuntament i s'han aconseguit canviar dinàmiques i maneres de fer que confiem que segueixin".

Preguntat pel possible acord de govern entre Tot per Terrassa i ERC-MES, el líder dels comuns ha manifestat que "tindria sentit un govern compartit" però que seran "molt exigents amb l'equip de govern per aconseguir un veritable projecte de canvi, progressista, i pensant amb tots els barris".

Ara TeC comença una nova etapa fora de la institució local. "Sabem que la feina que hem fet els últims quatre anys no ha estat en va", ha expressat Matilla qui ha fet saber que TeC es posarà al servei de la ciutat "amb allò que necessiti per fer efectiu el canvi".

Durant aquesta setmana la formació ha reunit els òrgans del partit, tant la coordinadora local com el plenari, per avaluar els resultats i prendre algunes decisions. "Els resultats ens obliguen a donar-nos un temps de reflexió interna per saber quina és la forma que seguirem treballant per la ciutat", ha detallat Matilla qui ha fet saber que serà a la tardor quan el partit anunciï de quina forma continuaran aportant a la ciutat. No obstant això, el dels comuns ja ha avançat que seguiran interlocutant amb entitats i partits.

Resultats eleccions europees: