MútuaTerrassa incorpora el cotxe elèctric a pediatria

La iniciativa s’emmarca en el projecte d’humanització de l’atenció quirúrgica dels infants

Cotxe elèctric de MútuaTerrassa.
Cotxe elèctric de MútuaTerrassa. | Cedida
Redacció
02 de juny del 2019
L’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) ha incorporat recentment el cotxe elèctric de joguina per als pacients pediàtrics que han de sotemtre’s a una intervenció a quiròfan. Es tracta d’una iniciativa que forma part del projecte d’humanització de l’atenció quirúrgica de l’HUMT i s’ha dut a terme gràcies a la donació que l’empresa CSM Grup ha efectuat en el marc de les seves accions de responsabilitat social.

Mitjançant el nou vehicle elèctric, la voluntat de l’HUMT és incidir en la reducció de l'estrès i l'ansietat prequirúrgica que sovint es dona tant en els infants que han d’accedir al quiròfan com en les seves famílies. Aproximar-los a l’assistència sanitària i normalitzar el procés prequirúrgic son la resta d’objectius que persegueix la iniciativa.

En el marc del projecte d’humanització de l’atenció quirúrgica dels infants, l’HUMT ha desenvolupat altres iniciatives amb la finalitat d’ajudar als més menuts a comprendre el procés prequirúrgic. En aquest sentit, coincidint amb Sant Jordi, MútuaTerrassa va editar un conte que -sota el títol “Un viatge còsmic”- tracta sobre el camí cap al quiròfan que segueix l’astronauta Lea, una nena que aconsegueix fer de l’arribada a quiròfan una aventura màgica, divertida i distesa.


A més, el servei de Cirurgia Pediàtrica també ha començat a emprar un audiovisual -realitzat per l’entitat- per als nens i nenes que han de ser intervinguts amb el propòsit de familiaritzar los amb els l’accés al quiròfan. Des del servei en qüestió també se’ls hi proporcionen unes tauletes corporatives amb animacions i jocs adaptats a cada franja d’edat per tal que puguin distreure’s durant els moments previs d’arribada al quiròfan.