L'acord de govern entre TxT i ERC deixarà al marge les qüestions nacionals

La comissió negociadora es reunirà aquest divendres per començar a treballar

Jordi Ballart i Isaac Albert.
Jordi Ballart i Isaac Albert. | LaTorre
30 de maig del 2019
Actualitzat el 31 de maig a la 13:16h
Les negociacions entre Tot per Terrassa i ERC-MES avancen i els líders dels dos partits es mostren predisposats a arribar a un acord de govern abans del dia 15 de juny. Un acord que garanteixi ungovern "fort i progressista" però que deixarà les qüestions nacionals al marge. Així ho ha explicat Jordi Ballart (TxT) a LaTorre qui ha especificat que treballaran per fer "un acord 100% per Terrassa". Així, tot el que tingui a veure amb temes nacionals, "hi haurà llibertat de vot dels grups municipals", ha concretat el futur alcalde de Terrassa.

Des del seu naixement, el partit de Ballart s'ha autoanomenat terrassenquista perquè no s'han volgut encapsular ni amb l'independentisme ni amb l'unionisme. De fet, en una entrevista a NacióDigital, Ballart va explicar que en el seu grup municipal regnaria la llibertat de vot pel que fa a les qüestions relacionades amb el procés.

Tret de sortida a les negociacions 

La comissió negociadora que s'ha creat per posar sobre la taula els programes electorals de les dues formacions, començarà a treballar a partir d'aquest divendres. Una comissió que està formada per quatre persones de cada un dels partits i que s'asseuran per arribar a un acord de govern amb Terrassa al centre. Per Ballart la voluntat és "arribar al ple d'investidura el dia 15 de juny amb un acord de govern establert".

La mateixa voluntat és la que expressen des d'ERC-MES que, consultats per aquest mitjà, es reiteren en la necessitat de "no perdre el temps" i tancar l'acord com més aviat millor "per començar a treballar". El líder republicà, Isaac Albert, ha expressat que "la ciutat ha votat canvi" i davant d'aquesta premissa entoma la responsabilitat de treballar "a favor de projectes de ciutat".

Així doncs, malgrat que les línies vermelles dels republicans passen pel 155, el dret a decidir o el reconeixement de la repressió i l'empresonament, "no suposen cap impediment per entendre'ns amb Ballart", ha manifestat Albert. "No demanem que Ballart sigui independentista", ha insistit el republicà qui també ha assegurat que "nosaltres no deixarem de ser el que som, ni volem que ningú deixi de ser el què és".

A banda de les negociacions amb ERC-MES, aquests dies Tot per Terrassa també manté converses amb Junts per Terrassa (JxT) i Terrassa en Comú (TeC), aquests últims sense representació al ple municipal. Així doncs, amb acord de govern o sense, l'alcaldia de Jordi Ballart està garantida, en primera volta si suma el suport de com a mínim quatre regidors, o en segona volta, per haver estat la llista més votada.

Resultats eleccions europees: