Ballart s'imposa a 28 dels 34 barris de Terrassa desbancant el PSC

El PSC ha estat la força més votada a Sant Llorenç, Pla del Bon Aire, Guadalhorce, Can Parellada i Can Palet II i ERC-MES a l'Antic Poble de Sant Pere

Urna electoral.
Urna electoral. | Adrià Costa
29 de maig del 2019
Tot per Terrassa, el partit de l'exalcalde Jordi Ballart, s'ha imposat a 28 barris dels 34 que hi ha a la ciutat mentre que el PSC només ha guanyat en cinc barris i ERC-MES en un. Els 27.970 que van donar la victòria de Tot per Terrassa han estat distribuïts per bona part dels barris terrassencs.

Segons les dades recollides per barris i districtes de la ciutat, els de Ballart han estat la força més votada a Ca n'Anglada, Ca n'Aurell, Can Boada Casc Antic, Can Boada del Pi, Can Jofresa, Can Palet, Can Palet de Vista Alegre, Can Roca, Can Tusell, Cementiri Vell, Centre, Egara, La Cogullada, La Maurina, Les Arenes-La Grípia-Can Montollor, Les Fonts, Montserrat, Pere Parres, Plaça Catalunya-Escola Industrial, Poble Nou-Zona Esportiva, Roc Blanc, Sant Pere, Sant Pere Nord, Segle XX, Torre-Sana, Vallparadís, Vilardell i Xúquer. 

El vermell del PSC ha passat de ser la força més votada a bona part dels barris a només aconseguir mantenir sumar més vots a Sant Llorenç, Pla del Bon Aire, Guadalhorce, Can Parellada i Can Palet II. 

Malgrat que la diferència entre ambdós partits en alguns barris és més que evident, el frec a frec entre el PSC i Tot per Terrassa s'ha reproduït per exemple a Ca n'Anglada on les dues forces han obtingut gairebé el mateix nombre de vots. Mentre que els socialistes han obtingut el 29,53%, els de Ballart els han superat per poc amb el 29, 61%. 

A Can Boada Cas Antic i també a Can Boada del Pi han quedat ajustats tot i que finalment s'ha imposat Tot per Terrassa amb un 3% més de vots que els de Vega. Una situació semblant s'ha donat a Can Jofresa, a La Maurina, a Sant Llorenç i a Sant Pere Nord. 

Per la seva banda ERC-MES ha aconseguit ser la força més votada a l'Antic Poble de Sant Pere amb el 24,93% dels vots i ha quedat molt ajustada amb els de Ballart al Centre on els republicans han obtingut el 23,36% i els de Ballart el 23,62%. 

Resultats eleccions europees: