Presència creixent de núvols i estones de sol

No es descarta algun plugim aïllat, tant de matinada com durant la jornada

Redacció
29 de maig del 2019
Farà més sol i calor
Farà més sol i calor | ND
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimecres hi haurà cel serè en general. Tot i això, fins a migdia i de nou a partir del vespre hi haurà intervals de núvols baixos a punts del sector central del litoral i prelitoral, que deixaran el cel poc o mig ennuvolat, més abundants de matinada. A partir de migdia creixeran nuvolades a zones de muntanya, sobretot del quadrant nord-est i prelitoral, que es podran desplaçar durant la tarda a zones properes. Independentment, al vessant nord del Pirineu el cel estarà molt ennuvolat o cobert fins a primera hora del matí, mentre que la resta de la jornada quedarà serè o poc ennuvolat.

Al vessant nord del Pirineu és probable precipitació feble i minsa de matinada, sobretot a cotes altes. La cota de neu que baixarà dels 1.600 als 1.400 metres. A banda, al litoral i prelitoral central és possible algun ruixat de matinada, mentre al centre del dia és probable algun ruixat feble, aïllat i minso a punts de l'interior del quadrant nord-est.

La temperatura mínima baixarà lleugerament o localment moderadament, tret del litoral central on serà similar. Oscil·larà entre els 1 i 6 ºC al Pirineu, entre els 4 i 9 ºC al Prepirineu, entre els 6 i 11 ºC a la depressió Central i prelitoral, i entre els 11 i 16 ºC al litoral i vall de l'Ebre. La temperatura màxima serà similar o lleugerament més baixa. Es mourà entre els 17 i 22 ºC al Pirineu, entre els 23 i 28 º C a Ponent i el terç sud, i entre 19 i 24 ºC a la resta del territori.