Vega a Ballart: «Nosaltres no hem promès cap alcaldia ni hem jugat a fer coalicions estranyes»

L'actual alcalde de Terrassa i candidat dels socialistes nega haver proposat a ERC i Junts per Terrassa fer un pacte per evitar que Ballart sigui alcalde

Alfredo Vega
Alfredo Vega | Adrià Costa
Redacció
28 de maig del 2019
Actualitzat a les 20:40h

El cap de llista del PSC a Terrassa, Alfredo Vega, nega taxativament les informacions aparegudes en alguns mitjans de comunicació, que apunten que hauria plantejat un govern alternatiu amb Junts per Terrassa i ERC per evitar que Jordi Ballart sigui alcalde. "Nosaltres no hem promès cap alcaldia ni hem jugat a fer coalicions estranyes", ha remarcat l'encara alcalde de la ciutat en una entrevista amb l'ACN i també a les xarxes. 
 


El fins ara alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, s'ha mostrat visiblement afectat pels resultats del 26-M i ha reconegut que la formació no esperava que l'exbatlle Jordi Ballart obtingués 10 regidors. "Sabíem que ens influiria perquè es tracta d'una persona que va encapçalar el govern del nostre partit", ha explicat Vega que ha considerat que el PSC ha fet una "bona campanya" que els ha permès mantenir-se en 7 regidors.

Vega ha reconegut que "hi ha hagut un guanyador clar" i s'ha mostrat obert a parlar amb totes les forces polítiques. "Aquest és l'únic oferiment que hem fet", ha insistit l'encara alcalde que ha advertit que aquestes informacions no són reals: "Deu ser que a algú li interessa que això és digui", ha lamentat.

Pel que fa a la seva continuïtat dintre del PSC i a l'Ajuntament de Terrassa, ha explicat que aquest mateix vespre té previst posar el seu càrrec a disposició del partit. "He estat en situacions més difícils que aquesta i ara estaré on el partit consideri que he de ser", ha indicat el socialista que ha advertit que per ara tampoc ha pensat en la dimissió.

Crítiques cap a Ballart

Vega reconeix que Jordi Ballart ha fet una "molt bona campanya" que ha rebut molt suport mediàtic, tot i que retreu a l'exsocialista que acusés el PSC d'haver filtrat a un mitjà local una informació sobre unes presumptes dietes que Ballart hauria cobrat mentre era alcalde. "No hi teníem res a veure, però el que ha quedat és que el PSC ha fet joc brut", ha lamentat.

Així, considera que la clau del seu èxit resideix en el fet que "molta gent ha comprat el seu relat". Ha afirmat que si l'exalcalde va abandonar el càrrec l'any 2017 va ser "perquè en aquell moment hi havia una moció de censura damunt la taula". "A molta premsa independentista li va anar bé explicar que un alcalde socialista havia estripat el carnet i marxat per culpa del 155", ha apuntat Vega.



Resultats eleccions europees: