Teixidors guanya un important premi a Nova York

La marca de Fupar ha guanyat un premi de la revista "Contract Magazine"

Teixidors a la fira de Nova York.
Teixidors a la fira de Nova York. | Cedida
Redacció
28 de maig del 2019
La marca Teixidors de Fupar ha estat guardonada amb el premi “ICFF Constellation Award”, atorgat per la revista Contract Magazine en la categoria de millor accessori, durant la fira International Contemporary Furniture Fair (ICFF) de Nova York.

El premi ha estat per la col·lecció “Criss-Cross 3, 2, 1” que la marca Teixidors ha dut a terme amb la col·laboració de la reconeguda dissenyadora britànica Faye Toogood, i que ha aprofitat per presentar juntament amb altres productes del 19 al 22 de maig a la fira ICFF.

Els premis Constellation Awards reten homenatge a tots els camps del disseny valorant el grau de funcionalitat, qualitat i durabilitat, estètica i disseny, així com d'innovació dels productes i projectes que hi participen. Aquesta és la novena vegada que la marca Teixidors participa a la fira ICFF, que ha tingut lloc al recinte firal Jacob K. Javits Convention Center de Nova York, i que ha reunit empreses del sector del disseny i de l'habitatge. Es tracta d’un dels
certàmens més prestigiosos dels Estats Units dins d'aquest sector i un dels més importants de Nova York.

El projecte Teixidors de Fupar es caracteritza per la responsabilitat social, la producció sostenible i el disseny en el producte. Les mantes, xals i bufandes, i tots els seus productes tèxtils, estan confeccionats artesanalment mitjançant telers de fusta del s.XIX. Aquest procés manual fa que cada peça sigui única i especial dins la seva pròpia essència, ja que cadascuna d’elles és, per naturalesa, diferent de totes les altres.

El projecte té una clara vocació social: generar oportunitats laborals per a les persones amb discapacitat intel·lectual, en aquest cas, teixidors i teixidores que despleguen la seva expertesa i talent en telers tradicionals.