Crescuda de les nuvolades amb el pas de les hores

El termòmetre, però, anirà cap amunt

Redacció
28 de maig del 2019
Farà més sol i calor
Farà més sol i calor | ND
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimarts hi haurà cel entre poc i mig ennuvolat per núvols alts i alguns de mitjans fins a la tarda, si bé fins a primera hora del matí hi haurà alguns estrats baixos al nord de la depressió Central i a sobrevent del prelitoral sud. A partir de mig matí creixeran nuvolades al Pirineu, al Prepirineu i a l'interior de la meitat est que a la tarda es desplaçaran cap al sud-est fins arribar al litoral, en conjunt el cel quedarà entre mig i molt ennuvolat en aquests sectors.

A banda, a partir del matí es formaran alguns intervals de núvols baixos al litoral central i sud de la Costa Brava. Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà molt ennuvolat a partir del vespre.

A partir de migdia s'esperen ruixats al Pirineu i Prepirineu oriental i punts de l'interior de la meitat est. A més, a partir del vespre n'arribaran a punts del sector central del litoral. Seran d'intensitat feble, puntualment moderada, i localment amb tempesta. A banda, a partir del vespre és possible precipitació feble i intermitent al vessant nord del Pirineu. S'acumularan quantitats minses, localment poc abundants, de precipitació. La cota de neu rondarà els 2.200 metres, si bé baixarà fins els 1.600 metres al vessant nord del Pirineu al final del dia.

Temperatura mínima semblant o lleugerament més baixa. Es mourà entre els 1 i 6 ºC al Pirineu, entre els 3 i 8 ºC al Prepirineu, entre els 12 i 17 ºC a la vall de l'Ebre i al litoral, i entre els 6 i 11 ºC a la resta del país. La temperatura màxima baixarà lleugerament o localment de forma moderada. Oscil·larà entre els 17 i 22 ºC al Pirineu, entre els 21 i 26 ºC a Ponent i el terç sud, i entre els 19 i 24 ºC a la resta del territori.