Decepció a la seu del PSC en perdre l'hegemonia de 40 anys al govern de Terrassa

El partit de l'exsocialista Jordi Ballart guanya les eleccions amb 10 regidors

Seu del PSC a Terrassa la nit electoral.
Seu del PSC a Terrassa la nit electoral. | Anna Mira
26 de maig del 2019
Actualitzat el 27 de maig a les 0:55h
Decepció i sorpresa. Aquest és l'ambient a la seu del PSC de Terrassa en veure com el partit que fa 40 anys que governa la ciutat ha vist perdre la seva hegemonia. Amb gairebé el 100% escrutat els socialistes perden dos regidors i passen dels 9 actuals a 7. 

L'alcaldable, Alfredo Vega, ha dit a la seu socialista que "se sent orgullós de la feina feta" i avança que està obert a parlar "amb els partits que apostin per projectes de ciutat". 
Vega també ha volgut felicitar a Tot per Terrassa per guanyar les eleccions perquè "sabem perdre", ha dit Vega. 

El líder socialista ha expressat que "cal fer autocrítica" i hem de "seguir treballant per fer el millor per la ciutat". Els assistents a la seu han expressat el seu orgull per l'alcaldable amb crits "d'Alfredo, Alfredo" i llargs aplaudiments. "És una nit una mica trista perquè és un escenari que no pensàvem, l realitat és més imaginativa que nosaltres", ha conclòs. 
   

 

L'any 2015 el PSC va treure un total de 9 regidors, (23.543 vots), que va representar el 28,21%. Aleshores van ser tres regidors menys que l'any 2011 quan els socialistes van aconseguir 11 regidors amb el 32,26% dels vots.

El partit de Jordi Ballart, Tot per Terrassa, ha guanyat les eleccions a la ciutat amb 10 regidors. Els de Ballart aconsegueixen ser el partit més votat  la ciutat, seguit del PSC que obté 7 regidors, ERC-MES en guanya un i passa a tenir-ne 5, Cs es queda amb 3 i Junts per Terrassa en perd un i es quedaria amb 2. La CUP, el PP i TeC, actual primera força a l'oposició, es queden sense representació. Tampoc entren Podem-Ive, Terrassa per la República ni Vox. 

Després d'haver trencat amb el carnet del PSC l'any 2017 i deixar l'alcaldia juntament amb sis regidors, Ballart va decidir crear un partit independent, Tot per Terrassa, amb ADN "terrassenquista", allunyat de la divisió ideològica que marca bona part dels partits entre els independentistes i els unionistes. 

Resultats eleccions europees:

Resultats eleccions europees: