L’ACM celebra que el Govern recuperi el pla d'obres per generar inversions al món local

El pla, que no es convocava des del 2012 arran de la crisi econòmica, es el principal instrument per dur a terme infraestructures, equipaments o serveis al territori

Saldoni, després de ser escollit president de l'ACM
Saldoni, després de ser escollit president de l'ACM | ACM
NacióDigital
24 de maig del 2019
L'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) celebra que el Govern hagi aprovat el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) 2020-2024, que està dotat amb 250 milions d'euros per invertir al món local en els darrers cinc anys. El pla, que no es convocava des del 2012 arran de la crisi econòmica, es el principal instrument per dur a terme infraestructures, equipaments o serveis al territori. 

El president de l'ACM, David Saldoni, ha destacat que "feia temps que des de l'entitat municipalista reclamàvem un nou pla d'inversions per al món local, perquè els municipis puguin fer inversions, créixer i millorar els serveis als seus veïns i veïnes". El president de l'associació ha recordat que a l'assemblea de l'ACM del 18 de novembre es va aprovar una proposta de resolució per demanar un pla d'inversions local que recuperés els dèficits dels anys de crisi.

"Els ens locals som l'administració més propera al ciutadà i ens hem anat responsabilitzant de moltes competències. El ciutadà primer truca la porta del seu ajuntament. Per tant, cal que tinguem capacitat per invertir i generar oportunitats als nostres ciutadans i, per fer-ho, calen recursos econòmics", ha dit Saldoni. Des de l'ACM destaquen que el PUOSC és "una eina molt important per als ens locals", especialment pels que tenen menys de 5.000 habitants (el 78% dels municipis catalans).