El PSC vol connectar Terrassa amb l'Hospital i la UAB

Entre les propostes del socialistes també hi ha el compromís d'acabar la B-40

Roda de premsa del PSC sobre territori.
Roda de premsa del PSC sobre territori. | Cedida
Redacció
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:04h
El Partit Socialista de Terrassa ha presentat avui les seves propostes en matèria de Territori i urbanisme. Segons ha explicat l’alcaldable del PSC, Alfredo Vega "el nostre objectiu no és créixer en població, sinó en qualitat de vida" per això "volem un creixement sostenible i equilibrat", ha afegit.

Entre les mesures que defensa el PSC Vega ha destacat la necessitat de tirar endavant el Pla Territorial que contempla una nova línia de FGC pel Túnel d’Horta. Segons ha explicat Vega, aquesta "permetria a Terrassa connectar els barris de Can Palet, Montserrat, Segle XX i també els polígons industrials". A més a més, "la línia ens enllaçaria amb l’Hospital de Terrassa, la Universitat Autònoma i acabaria a Barcelona, a la nova estació de l’AVE de la Sagrera". 

Alfredo Vega també ha insistit en el greuge que suposa que Terrassa sigui zona 3: “volem que s’implanti d’una vegada per totes la T-Mobilitat o bé que Terrassa sigui situada a la zona tarifària 2” ha dit. El candidat del PSC s’ha mostrat optimista pel que fa a la futura estació de
rodalies Terrassa Oest “una millora per a La Maurina i Can Boada, que "ens permetrà tenir una línia de tren directe a l’aeroport i possibilitarà començar a cobrir la riera del Palau".

Vega també ha plantejat la necessitat d’acabar la B40 fins a Sabadell “una obra que farà repensar la planificació la ronda est de Terrassa i impulsarà una nova configuració de l’avinguda del Vallès” i ha afegit: “quan tinguem aquesta via, podrem punxar la ciutat en diversos punts, alliberant els carrers Arquímedes i Galileu de l’alta densificació de trànsit que avui tenen”.

Per la seva banda, el candidat número 7 a la llista dels socialistes, Marc Armengo, ha explicat que el PSC vol impulsar “un programa de Plans de Barri al conjunt de la ciutat, començant per Can Palet i Ègara, i demanarem una nova Llei de Barris a la Generalitat”. Armengol també s'ha compromès a "finalitzar el procés d’esponjament de Ca n’Anglada i redactarem i iniciarem les primeres fases del projecte d’urbanització i transformació de la zona nord del barri”. Entre les propostes del PSC, Armengol també ha destacat el projecte del Pla Integral de la Rambleta del Pare Alegre i la nova Porta Sud de la Ciutat.

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis