TeC vol impulsar un dentista municipal

Els comuns també proposen crear una veterinària pública

Gemma Tarafa, Comissionada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Lleonart i Xavi Matilla.
Gemma Tarafa, Comissionada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Lleonart i Xavi Matilla. | Cedida
Redacció
23 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:51h
Terrassa en Comú (TeC) aposta per crear un dentista municipal, seguint els passos de Barcelona. El candidat a l'alcaldia, Xavi Matilla, ha assegurat que "Volem que hi hagi un govern preocupat i proactiu amb l'àmbit de la salut". "L'Ajuntament ha de ser valent i aportar mesures innovadores que fins ara no s'havien portat a terme en l'àmbit de la salut", ha afegit Matilla. 

Per això prioritzaran la creació d'un dentista municipal "que permeti que persones que no poden accedir a un servei que ara és privat, ho puguin fer amb totes les garanties" ha comentat Matilla. 

La comissionada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa ha posat l'exemple de la capital catalana on "el 12% de les ciutadanes de Barcelona no podien accedir al dentista". A Barcelona doncs, s'ha tirat endavant el dentsita gratuït per a persones vulnerables, sense recursos i també s'ha posat en marxa el dentista municpal "una iniciativa econòmica que entra a mercat com la resta d'operadors amb uns preus més baixos, entre un 13 i un 40% en funció del tractament" ha explicat Tarafa. 

Pel que fa a altres propostes dels comuns en matèria de salut destaquen crear un estudi de determinants de salut "hem de saber quins factors fan que la ciutadania en funció d'on visqui tinguin major possibilitats d'emmalaltir" ha explicat el número nou de la candidatura, Xavier Lleonart. Una segona centrada en llistes d'espera, "un tema que no s'ha tingut prou atenció de monitorar, rebre les queixes dels ciutadans, reivindicar-les davant administració competent, per això crearem una Oficina Municipal per monitorar l'estat de les llistes d'espera i per donar el suport a la ciutadania", ha afegit. 

Una veterinària, també pública 

El benestar animal és un altre dels compromissos de TeC pel pròxim mandat. És per això que 
aposten per crear la Regidoria de Benestar Animal "per poder garantir els dos drets, dignificar les instal.lacions actuals del CAAD així com millorar el seu projecte d'espai refugi per als animals on es facilitin altres serveis com és l'adopció, el benestar dels animals" ha explicat la candidata Agnès Petit. "Per poder garantir aquests els drets a tenir un animal de companyia, treballarem per impulsar la creació de la veterinària municipal, un servei bàsic" ha explicat la candidata més jove dels comuns, Nerea Beltran.


 

Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis