L'Assemblea de dones d’Esquerra Republicana crearà la Casa de les Dones

Entre les propostes d'ERC-MES destaca repensar i estudiar la il·luminació dels carrers i places

Teresa Ciurana a la roda de premsa de l'Assemblea de Dones d'ERC
Teresa Ciurana a la roda de premsa de l'Assemblea de Dones d'ERC | Anna Mira
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 19:56h

ERC-MES ha fet públiques les seves propostes sobre feminisme a través de l'Assemblea de dones d’Esquerra Republicana de Terrassa (ADET) entre les quals destaca el compromís de crear la Casa de les Dones, un espai de trobada de totes les entitats de dones de la ciutat. Segons ha explicat la candidata número 8, Montse Font, la voluntat és ubicar-la en algun equipament municipal "perquè dinamitzi el barri i també inclogui els serveis municipals de polítiques de gènere i LGTBI". 

Per la número dos dels republicans, Teresa Ciurana, “Una ciutat veritablement feminista es fa amb actes reivindicatius, sí, però també amb polítiques d’urbanisme, educació, habitatge, seguretat pensades i desenvolupades per dones amb l’objectiu d’una igualtat a Terrassa real i efectiva”. 

Així des d'ERC-MES també proposen estudiar i repenser la il·luminació dels carrers i les places de la ciutat i fer-la "amable per les dones". "Els rols establerts continuen molt marcats en perjudici de les dones i això només se soluciona amb polítiques efectives des de la proximitat”, ha expressat Ciurana. Les republicanes també volen crear el primer cos de voluntàries de protecció civil de Catalunya. "Un cos amb coneixements específics de violència de gènere per donar servei en tots els actes multitudinaris de Terrassa", ha especificat Font. 

Per Ciurana “la igualtat s'assoleix des de la infància i per això impulsarem un pla seriós de formació en coeducació en tots els centres educatius de la ciutat, així com de sensibilització envers la diversitat LGTBI”. Per això l'Assemblea de Dones d'ERC promourà la formació als instituts, la coeducació al professorat o la formació a la policia municipal. 

 

Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis