Uns 155.000 terrassencs podran votar en les eleccions municipals i europees de diumenge

S’habilitarà l’habitual servei de transport per a persones amb dificultats de mobilitat

Una votant en un col·legi electoral de Berga.
Una votant en un col·legi electoral de Berga. | Pilar Màrquez Ambròs
Redacció
24 de maig del 2019
Un total de 155.280 persones podran exercir el dret a vot en les eleccions municipals i europees del proper diumenge 26 de maig. La ciutat disposarà de 46 col·legis electorals, els mateixos que en les passades eleccions generals, 244 meses i representants de l’Administració, encarregats de transmetre les dades de participació i escrutini a la central de recollida de dades.

A més dels ciutadans i ciutadanes espanyoles que figuren al cens electoral, també podran votar les ciutadanes i ciutadans estrangers de la Comunitat Europea i d’altres països amb acord de reciprocitat amb Espanya, que van sol·licitar la seva inclusió al cens dintre dels terminis establerts. Aquests darrers països són els següents: Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Trinitat i Tobago i Xile.

Dispositiu acompanyament

L’Ajuntament de Terrassa i la delegació local de Creu Roja han coordinat una vegada més el servei d’acompanyament a les persones amb problemes de mobilitat per a les pròximes eleccions municipals del 26 de maig. L’objectiu és facilitar l’exercici del dret de vot a la ciutadania de Terrassa amb problemes de mobilitat i sense mitjans propis per desplaçar-se fins al col·legi electoral.

Els voluntaris i voluntàries de Creu Roja seran els encarregats d’acompanyar les persones que ho hagin sol·licitat al seu col·legi electoral i de la posterior tornada al lloc d’origen. L’Oficina Local de la Creu Roja posa a disposició de la ciutadania, de forma gratuïta, un dispositiu format per un vehicle adaptat, una ambulància i quatre persones voluntàries. El servei d’acompanyament funcionarà de 9 a 15 h i de 16 a 19 h.

El servei també es pot demanar el mateix dia de les eleccions, tot i que no es garanteix que estigui disponible i tindran prioritat les persones que l’hagin demanat amb antelació. En cas de demanar-lo el mateix dia cal trucar al 647 779 959.

Les persones hospitalitzades i/o que visquin en residències que vulguin anar a votar hauran de demanar-ho al seu centre i a través d’aquests es realitzaran les gestions adients per facilitar el seu transport fins al col·legi electoral.

Avanços de participació

Entre les 8 i les 9 h es constituiran les meses electorals. A les 9 h es començarà a votar. Els avanços de participació seran a les 14 h i a les 18 h. A les 20 h es tancaran els col·legis i s’iniciarà el recompte de vots.

La jornada electoral, els resultats i altres dades d’interès (avanços, consulta de col·legi i mesa electoral) es podran seguir al web municipal. Podreu seguir l'evolució de la jornada electoral a LaTorre.