La CUP aposta per crear un viver d’Economia Social per acollir iniciatives cooperatives

Hi inclourien un obrador alimentari, una micro-cerveseria i maquinària tèxtil per donar resposta a les necessitats dels productors locals

Espai Coòpolis de Barcelona.
Espai Coòpolis de Barcelona. | Cedida
Redacció
22 de maig del 2019
Actualitzat a les 16:51h

La CUP Terrassa proposa crear un futur equipament públic de foment de l'Economia Social a la ciutat. La idea principal és que no només acolli oficines i serveis, sinó que també aposti per a que s'hi faci producció, de béns. Segons ha explicat el membre de la CUP, Ander Zurimendi, "és necessària una inversió econòmica potent en maquinària, la qual posar a l’abast dels projectes cooperatius i d’impacte social de la ciutat i la comarca". "I és que, precisament, moltes vegades el seu principal handicap és la impossibilitat de comprar la maquinària. I per tant, la falta d'accés a les eines amb les que produir", ha concretat Zurimendi. 

Aquest espai productiu es dividiria en dues línies d'especialització: Una tèxtil i una altra agroalimentària. "Per una banda trobem el Tèxtil Responsable, donat la llarga tradició que té el sector a Terrassa i la importància de mantenir l’ofici i la cultura i idiosincràcia que l’envolta", explica Zurimendi. Segons la CUP, aquest espai podria ser el bressol per crear una Cooperativa Tèxtil que teixeixi les camisoles obreres i modernistes per la Fira Modernista que després es vendrien a la ciutadania.

Per l'altre, la línia agroalimentària inclouria un forn, una micro-cerveseria i una formatgeria. "L’adquisició de cubs de fermentació donaria la possibilitat que alguns del micro-cervesers de la comarca puguin fer el procés sencer a Terrassa". La posada en marxa de la maquinària de la formatgeria "fomentaria la presència ramats de vaques, ovelles i cabres; que a la vegada són element clau d'un ecosistema sostenible i autocentrat", ha explicat Zurimendi. 

La CUP Terrassa es vol emmirallar amb els projectes de Coòpolis, a Barcelona i Geltoki a Iruñea. Així, a la part més convencional hi hauria les oficines del Servei Municipal d’Economia Social i les oficines de les entitats referents de l’ESS que vulguin traslladar-s'hi. "També hi pot haver espai de Formació i sales de reunions, així com un Espai de venda de producte, un espai d’Exposició, un hall rebedor on poder fer Fires, un espai de Criança i espai infantil i un espai de Restauració", han especificat els cupaires.

Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis