TeC vol crear un servei específic d'intervenció en situacions de pèrdua d'habitatge

L'exdiputada i candidata a la llista de Barcelona en Comú, Lucia Martín, ha assegurat que les ciutats tenen un paper clau en matèria d'habitatge

Roda de premsa de TeC sobre habitatge.
Roda de premsa de TeC sobre habitatge. | Cedida
Redacció
22 de maig del 2019
Terrassa en Comú (TeC) vol crearun servei específic d'intervenció en situacions de pèrdua d'habitatge. Un servei que "no només faria de mediació amb els bancs, sinó que faci acompanyament emocional i fins al darrer minut" .Així ho ha explicat el candidat Xavier Martínez en una roda de premsa acompanyat per l'exdiputada i candidata a la llista de Barcelona en Comú, Lucia Martín qui ha assegurat que "les ciutats tenen un paper clau per revertir les les nefastes polítiques del Partit Popular i del Partit Socialista" en matèria d'habitatge.

Martín ha assegurat que "de les ciutats es poden fer polítiques pioneres i que protegeixin els drets de la ciutadania" i ha posat com exemples la creació d'un parc públic de lloguer, protegir els drets de la ciutadania, defensar-la de l'especulació i corresponsabilitzar el mercat privat que durant anys s'ha beneficiat d'ajudes i subvencions. 

"Durant anys s'han fomentat habitatges de protecció oficial de compra, provocant que hi hagi un parc públic de l'1% quan al nostre entorn europeu arriba al 20%", ha criticat la candidata per Barcelona. "A tot això li hem de sumar la catifa vermella que tant PP com PSOE ha posat als fons d'inversió perquè vinguin empreses especuladores a invertir en el mercat de lloguer, provocant aquesta pujada de preus que estem patint", ha conclòs Martín. 

Per la seva banda, el número tres de la candidatura de TeC, ha explicat que el seu programa recull 63 mesures per "garantir el dret a l'habitatge a la nostra ciutat, com l'aplicació immediata del 30% de cessió obligatòria d'habitatges a noves construccions, que podria suposar a la nostra ciutat uns 130 habitatges de protcecció ofical a l'any". 

Els comuns també volen plantejar un pla de xoc per incrementar el parc d'habitatge de la ciutat en un 15% anualment i crear un Observatori d'Habitatge Local que "farà el seguiment de totes les polítiques que s'implementin amb participació de la ciutadania i de les entitats que treballen en el dret a l'habitatge", ha afegit Martínez. 

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis