ERC-MES proposa impulsar un salari mínim de ciutat per reduir l'atur

L'alcaldable dels republicans també considera que cal crear un nou Consell Econòmic i Social

Isaac Albert, candidat d'ERC-MES a Terrassa a la roda de premsa d'ocupació.
Isaac Albert, candidat d'ERC-MES a Terrassa a la roda de premsa d'ocupació. | Cedida
Redacció
20 de maig del 2019

Per ERC-MES Terrassa l'ajuntament té un paper clau a l'hora d'incentivar l'ocupació en el municipi i per això proposen impulsar un salari mínim de ciutat. Aquest sou, hauria de ser el 65% del salari mitjà terrassenc, "tal com recomana la Unió Europea i caldria promoure l'adhesió de les empreses a aquesta iniciativa mitjançant polítiques de contractació pública", ha afirmat l'alcaldable dels republicans Isaac Albert.

Ho ha dit aquest migdia en una roda de premsa a les portes de Foment del Treball de Terrassa des d'on també s'ha compromès a crear un nou Consell Econòmic i Social. "Un espai on confluirà la feina dels diferents àmbits de participació ja existents a la ciutat i on representants dels agents econòmics, socials i la societat civil, reconeguin com espai de governança compartida, de trobada i treball permanent per impulsar un nou model econòmic de ciutat", ha manifestat Albert.

L'aposta per un model d'economia social i solidària o l'oferiment d'incentius fiscals a les empreses que aportin valor social són altres compromisos dels republicans. Finalment, en relació a la innovació i la formació des d'ERC-MES es vol oferir "formació adequada perquè ningú es quedi enrere" i també cal "dotar d'espais adequats tècnicament a les empreses en polígons i trama urbana perquè es puguin sumar a la Revolució 4.0", ha puntualitzat Albert.
 

Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis