Aamer Anwar: «Els partits de l’establishment independentista parlen del poder de la gent però el desobeeixen»

L'acte central de Terrassa per la República s'ha fet al Parc de Sant Jordi

Acte central de Terrassa per la República-Primàries.
Acte central de Terrassa per la República-Primàries. | TxR
Redacció
20 de maig del 2019
Actualitzat a les 15:53h
La plaça de la Masia Freixa va ser l'escenari escollit per la candidatura Terrassa per la República (TxR) per fer el seu acte central de campanya, aquest diumenge 19 de maig. Els membres de la candidatura, acompanyats de l'advocat de Clara Ponsatí, Aamer Anwar, la portaveu de la coalició Primàries Catalunya i de l'International Commission of European
Citizens, Anna Arqué i el cap de llista de Front L'Hospitalet, Carles Salvadó, van explicar les propostes que tenen de cara a les eleccions municipals del pròxim 26 de maig.

Per Anwar, "els partits de l'establishment independentista parlen del poder de la gent però el desobeeixen constantment", va dir. I va remarcar que "Primàries és l'única alternativa que garanteix transparència, fiscalització i lleialtat al mandat de l'1-O". Per la seva banda, segons Arqué "Primàries Terrassa dins l'ajuntament són la garantia d'una acció política efectiva al servei del mandat de l'1 d'octubre i d'una Terrassa preparada per assumir el seu lloc natural d'importància dins una Catalunya lliure."

"Terrassa pot i ha d'aspirar a horitzons dignes", va insistir Arqué qui també va dir que "els horitzons recullen les aspiracions de tots nosaltres sense les limitacions imposades ni per Espanya ni pels governs municipals acomplexats i desobedients al mandat del nostre vot".

La candidata terrassenca a l'alcaldia, Pepi Oller, va determinar que "és hora de superar les dinàmiques d'uns partits fruit de la transició". "Uns partits que ja no donen resposta a les aspiracions d'una societat democràticament madura", va afegir Oller.

L'alcaldable va expressar que moltes persones no volen triar partits, sinó persones i que "Terrassa per la República vol dir avançar cap a una democràcia participativa". Durant l'acte també van prendre la paraula altres candidats terrassencs com Mario Soria qui va dir que "a l'independentisme tenim la força transformadora, l'energia democràtica i la voluntat de llibertat que ens cal per canviar la realitat".

Segons Sílvia Invers, "per aconseguir sobirania energètica cap a un model 100% renovable és imprescindible deixar de formar part de l'Estat al qual pertanyem". Finalment, Mouad
Essemmaa va expressar que "la innovació transformarà Terrassa, promourà les empreses i el talent i permetrà exercir una gestió sobirana del futur de la nostra ciutat".

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis