«Com pot aconseguir Terrassa ser la tercera ciutat en qualitat de la salut dels seus habitants?»

Els partits polítics de Terrassa responen les inquietuds de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa

Roda de premsa del Casal de la dona de Terrassa.
Roda de premsa del Casal de la dona de Terrassa. | Anna Mira
20 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:40h
La campanya electoral per les eleccions municipals sovint destaca per les propostes que fan els diferents partits polítics en diversos àmbits de la ciutat. Des de LaTorre hem demanat a diferents entitats, col·lectius, associacions i persones de Terrassa que ens traslladéssin les peticions que volen fer arribar als partits. Cada dia, durant la campanya publicarem les respostes dels partits a les preguntes dels ciutadans.

Avui és el torn de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa: Tenint present que Terrassa és, actualment, la 3a ciutat de Catalunya en nombre d'habitants i el Vallès Occidental la segona comarca, com pot Terrassa esdevenir la tercera ciutat del país en termes de qualitat de la salut dels seus habitants (actuacions mediambientals, promoció activitat física, promoció mobilitat sostenible, ...) i serveis d'atenció sanitària?

PSC: Exigir a la Generalitat que construeixi els nous CAPs pendents i efectuï el desdoblament del CAP Mútua, a més d’iniciar la construcció de nous CAPs a la zona sudoest de la ciutat. Demandarem la posada en funcionament de noves unitats sanitàries com ara la Unitat de trànsit (LGTB) una unitat de referència de Fibromialgia i fatiga crònica, el Codi Infart 24 hores i la construcció d’un centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP). Reivindicarem al Govern de
la Generalitat el finançament per dur a terme el condicionament, en instal·lacions i equipaments de les plantes buides del Hospital de Terrassa (Consorci Sanitari de Terrassa). Reivindicarem a la Generalitat un abordatge integral del problema de llistes d’espera.

TeC: Si ens centrem en la part assistencial, des de Terrassa en Comú defensem una sanitat pública i de qualitat. Exigirem que es recuperin els milions d’euros que la Generalitat va retallar de la sanitat pública durant l’època del President Mas i el Conseller Boi Ruiz. També vetllarem per la màxima transparència dels proveïdors sanitaris de la nostra ciutat i per equiparar els serveis per a tots els ciutadans i ciutadanes de Terrassa. L’Ajuntament no pot permetre que depedent de quin barri de Terrassa visquis, hagis d’esperar el doble per a una visita, una prova o una intervenció quirúrgica. Al mateix temps ens implicarem de forma clara en la gestió de la sanitat a la nostra ciutat i estudiarem posar en marxa alguns serveis que creiem fonamentals per a la salut bàsica dels nostres ciutadans, com pot ser la salut bucodental. 

ERC-MES: La coeducaTenim diversos fronts per abordar aquest objectiu en el programa: La revisió de l'atenció primària a la ciutat per la definició dels equipaments necessaris per descongestionar CAPS saturats, ampliació d'existents i aproximar l'atenció a zones de la ciutat en creixement. Segon, punt d'atenció directa i defensa del pacient i acció activa de l'Ajuntament a l'avaluació d'una atenció adequada i respecte a les llistes d'espera a la ciutat. Finalment, plantejarem una concepció de l'espai públic amb paràmetres saludables (distància zones verdes, qualitat aire...) i promoció integral de l'esport com factor de salut, però també d'inclusió i socialització. 

JxTerrassa: Les nostres polítiques, totes i absolutament totes, giraran entorn a l’Agenda 2030 de l’ONU i als seus 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible; per tant tota acció, des de la cultura a l’empresa, des de l’esport al turisme, des de l’habitatge a la igualtat de gènere, des de l’educació a la sanitat, haurà de ser dissenyada entorn a les exigències dels 17 ODS. Potenciarem, com ja hem fet amb propostes que hem presentat en aquest mandat, la reducció de la utilització del plàstic, fomentarem la reducció de residus el seu reciclatge i la seva reutilització, fomentarem polítiques que incentivin l’ús del vehicle elèctric i fomentarem polítiques per reduir l’ús del vehicle privat en pro de la utilització del transport públic. Farem polítiques d’ajudes perquè tots els nostres infants i joves tinguin un accés a totes les escoles esportives. 

Cs: Ja es fan moltes coses en aquesta línia i el que falta és potser més recursos econòmics. Per sort, tant la ciutadania com les forces socials estan prou conscienciades; potser les empreses continuen arrossegant els peus en el desenvolupament de la seva Responsabilitat Social Corporativa, en aquest sentit.

CUP: 

PP: 

Tot per Terrassa: 

Consulta la resta de peticions: 
Síndica de Greuges de Terrassa, Isabel Marquès, sobre els drets humans. 
- Federació d'Associacions Veïnals de Terrassa (FAVT) sobre les rieres. 
- Sociòleg Salvador Cardús sobre la col·laboració público-privada. 
- Centre Cultural Terrassa sobre l'antic edifici dels jutjats. 
- Comissions Obreres sobre la creació d'ocupació de qualitat. 
- La Cambra de Comerç sobre comerç de proximitat i grans àrees comercials. 
- El Casal de la Dona sobre la creació d'un Consell de Coeducació a la ciutat. 

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis