Reguant: «Volem seguir sent la pedra a la sabata de la sociovergència»

La CUP Terrassa insisteix amb la voluntat de posar les persones al centre de les polítiques municipals

Eulàlia Reguant i Edgar Fernàndez a l'acte central de la CUP Terrassa.
Eulàlia Reguant i Edgar Fernàndez a l'acte central de la CUP Terrassa. | Anna Mura
19 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:33h
"Som un municipalisme desobedient, alegre i rebel, volem trencar els límits de la institució". Amb aquestes paraules ha descrit l'acció de la CUP l'actual regidora a Barcelona, Eulàlia Reguant. Ho ha dit a l'acte central de la Candidatura d'Unitat Popular de Terrassa. Reguant ha insistit amb la voluntat "seguir sent la pedra a la sabata de la sociovergència, del règim del 1979 que es va repartir el país a les primeres eleccions municipals".

Per la regidora "el municipalisme és la clau de volta de canvi.". "Són les lluites les que ens representen i nosaltres les servim", ha afegit Reguan qui també ha assegurat que "seguirem lluitant contra les velles estructures de poder amb el teixit popular i associatiu". En el seu discurs Reguant ha assegurat que la seva estratègia passa per "plantar cara als especuladors i construir propostes que trenquin amb la submissió de la troika". "Hem vingut per quedar-se malgrat que alguns ens vulguin fora de les institucions i invisibilitzar-nos", ha conclòs Reguant.

Prop de 200 persones han assistit al Vapor Ventalló per escoltar els representants municipals de la CUP. L'acte també ha comptat amb el regidor a l'ajuntament de Reus, Edgar Fernàndez, qui ha remarcat que "no hem vingut a demostrar que no volem viure de la política sinó a demostrar que volem canviar les coses".

L'alcaldable, Marc Medina, s'ha mostrat convençut que "creixerem amb més representació política amb la proposta sòlida per transformar d'arrel la ciutat". Medina ha insistit amb l''objectiu de posar les persones al centre i de fer-ho "amb empenta col·lectiva", com diu l'eslògan de campanya.

Medina s'ha reafirmat en la idea que la CUP "serà absolutament determinant per generar una alternativa política". "Aquestes eleccions no van de canviar el soci del PSC sinó de capgirar el taulell per complet. "Si volem un canvi, és necessari que la CUP tensi la corda cap a l'esquerra", ha conclòs.

Per la seva banda la número dos, Maria Cardona, ha afirmat que "cal que pensem amb la Terrassa del futur que vol estar a l'altura del present". "Només amb empenta col·lectiva aconseguirem la transformació real", ha expressat.

 
Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis