La CUP vol crear un abonament T-10 per augmentar els espectadors del Cinema Catalunya

També proposen reconvertir la sala petita en una sala amb més cinema d'autor i que les entitats co-gestionin la programació de dilluns i dimarts

Membres de la CUP davant del Cinema Catalunya.
Membres de la CUP davant del Cinema Catalunya. | Cedida
17 de maig del 2019
Actualitzat a les 18:36h

Pla de Revitalització del Cinema Catalunya. Aquesta és la proposta que tenen els cupaires per augmentar el nombre d'espectadors del cinema. En una roda de premsa aquest divendres davant de la sala situada al carrer de Sant Pere de Terrassa, la CUP ha assegurat que cal canviar la política de preus, cal una cogestió de les entitats i una reorientació de la sala petita. 

"A Terrassa l’assistència es manté estable en els darrers anys, però no és elevada", ha remarcat el cupaire Ander Zurimendi. Entre els abonaments que proposen destaca una "tarifa plana" per poder accedir al cinema qualsevol dia de l’any, tantes vegades com es vulgui.  També posen sobre la taula la creació d'un abonament T-10, que consta de l’accés a 10 pel·lícules, a un preu inferior al de taquilla.

Els cupaires creuen que l’èxit d’aquest abonament estarà lligat també a la línia comunicativa, especialment per atraure públic joves. Per això, proposen que imiti la línia estètica dels abonaments de l’Àrea de Transport Metropolità (ATM), "de forma que la gent ho relacioni amb un referent de l’imaginari popular". "Tot i que inicialment els ingressos del cinema seran menors, a la llarga augmentarà els ingressos", ha argumentat Zurimendi.

A banda dels abonaments, des de la CUP també consideren imprescindible crear una "sala B" a l’actual sala petita. "Es tracta de rellançar el projecte del cinema amb un canvi de nom de la sala, que s’especialitzarà en la projecció del Cinema d’Autor/a, les Mostres documentals, el cinema en Versió Original i el el cinema en català, entre d’altres", asseguren.

Finalment també proposen crear l’Eix de les Entitats. Actualment, els col·lectius i entitats poden llogar el cinema els dilluns i dimarts i fer els seus passis però els cupaires creuen que han de ser les entitats les que co-gestionin la programació de dilluns i dimarts, per crear sinèrges entre les entitats de la ciutat. 
 

Totes les llistes de les eleccions municipals a Terrassa i al Vallès Occidental: noms i cognoms, partits, sigles i municipis